Elon Musk dă în judecată compania OpenAI, pe care a fondat-o, și pe directorul Sam Altman

Data publicării:
Elon Musk și Sam Altman
Elon Musk și Sam Altman. Foto colaj: Profimedia Images

Elon Musk a dat în judecată OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT, și pe directorul său executiv Sam Altman, printre alții, spunând că aceștia au abandonat misiunea inițială a companiei de a dezvolta inteligența artificială în beneficiul umanității și nu al profitului, conform Reuters.

În procesul intentat joi se spune că Altman și cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat inițial pe Musk pentru a face o companie open source, non-profit.

Obiectivul companiei susținute de Microsoft pentru a face bani a încălcat acest contract, au declarat avocații lui Musk în procesul intentat la San Francisco.  Aceștia au adăugat că firma a păstrat „un secret total” designul GPT-4, cel mai avansat model de inteligență artificială al său.

OpenAI, Microsoft și Musk nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru comentarii.

Musk a cofondat OpenAI în 2015, dar a renunțat la conducerea acesteia în 2018. El conduce, de asemenea, producătorul de vehicule electrice Tesla și producătorul de rachete SpaceX și a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022.

Anul trecut, antreprenorul Altman a fost concediat de fostul consiliu de administrație al OpenAI, care a declarat că a încercat să apere misiunea companiei de a dezvolta inteligența artificială în beneficiul umanității. Câteva zile mai târziu, Altman s-a întors în companie cu un nou consiliu inițial.

OpenAI plănuiește să numească mai mulți membri noi în consiliul de administrație în luna martie, a relatat joi Washington Post.

ChatGPT, chatbotul de la OpenAI, a devenit aplicația software cu cea mai rapidă creștere din lume în șase luni de la lansarea sa în noiembrie 2022. De asemenea, a declanșat apariția unor chatbot-uri rivale de la Microsoft, Alphabet și o sumedenie de startup-uri care au profitat de acest entuziasm pentru a obține finanțări de miliarde de dolari.

De la debutul său, ChatGPT a fost adoptat de companii pentru o gamă largă de sarcini, de la sumarizarea documentelor până la scrierea de coduri informatice, declanșând o cursă între marile companii de tehnologie pentru a-și lansa propriile produse bazate pe inteligența artificială generativă.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri