Elon Musk, după criticile legate de averea sa: Acumulez resurse pentru a face viața multiplanetară

Data publicării:
elon musk avand pe fundal sigla companiei sale space x
Elon Musk a înființat compania SpaceX în 2002. Foto: Gulliver/Getty Images

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a răspuns criticilor aduse de senatorul Bernie Sanders cu privire la imensa sa avere, spunând că strânge bani pentru a ajuta omenirea, relatează Business Insider, potrivit Mediafax.

„Acumulez resurse care să ajute la transformarea vieţii într-una planetară şi să extindem lumina conştiinţei către stele," a scris Musk pe Twitter.

Musk a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, alături de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos. Parlamentarii liberali din Congresul Staelor Unite au cerut impozite mai mari asupra miliardarilor, spunând că nu îşi plătesc partea echitabilă.

„Suntem într-un moment din istoria americană în care doi tipi - Elon Musk şi Jeff Bezos - deţin mai multă bogăţie decât 40% din oamenii din această ţară. Acest nivel de lăcomie şi inegalitate nu sunt doar imorale, ci sunt nesustenabile”, a afirmat, joi, senatorul Bernie Sanders.

Un articol publicat de site-ul Clean Tehnica a catalogat afirmaţiile politicianului democrat ca fiind „cu adevărat ridicole” iar Musk a răspuns pe Twitter acestui articol, afirmând că intenţionează să facă viaţa „multiplanetară”.

Musk, care conduce şi SpaceX, a declarat anul trecut că intenţionează să trimită un milion de oameni pe Marte până în 2050, creând „o mulţime de locuri de muncă pe Planeta Roşie.” El a spus că este „extrem de încrezător” că prima navă spaţială SpaceX poate ateriza pe Marte în 2026.

Musk şi Bezoss sunt cele mai bogate persoane din lume. Averea lui Musk a crescut la 188 miliarde dolari în ianuarie, detronându-l pe Bezos, care era cel mai bogat din om din 2017.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri