Elon Musk spune că există un „consens copleșitor” cu privire la reglementarea AI

Data publicării:
News: AI Forum
Forumul AI a fost convocat de liderul majorității din Senatul SUA, Chuck Schumer. Musk a spus că vrea un "arbitru" pentru AI. Sursa foto: Profimedia Images

Elon Musk spune că a existat un „consens copleșitor” pentru reglementarea inteligenței artificiale, după ce greii din tehnologie s-au adunat la Washington pentru a discuta despre inteligența artificială, transmite BBC.

Mai mulți șefi din industria tech au participat la o întâlnire cu congresmanii americani pentru a discuta despre inteligența artificială și reglementările care se impun în acest domeniu care avansează rapid. La întâlnire au participat și Mark Zuckerberg de la Meta, șeful Google Sundar Pichai, fostul CEO al Microsoft, Bill Gates, și actualul CEO al Microsoft, Satya Nadella.

greii din tech
sursa foto: Profimedia Images

Întâlnirea de miercuri cu parlamentarii americani a avut loc cu ușile închise.

Forumul a fost convocat de liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, și a inclus lideri din domeniul tehnologiei, precum și susținători ai drepturilor civile.

Puterea inteligenței artificiale, atât pentru a face bine, cât și pentru a face rău, a fost subiectul care a generat mare interes pentru politicienii din întreaga lume.

În mai, Sam Altman, CEO-ul OpenAI, compania din spatele ChatGPT, a depus mărturie în fața unei comisii din Senatul SUA, descriind potențialele capcane ale noii tehnologii.

ChatGPT și alte programe similare pot crea răspunsuri incredibil de umane la întrebări, dar pot fi, de asemenea, extrem de inexacte.

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a spus că Congresul trebuie să sprijine inovația și garanțiile AI

„Cred că dacă această tehnologie merge prost, poate merge destul de prost... vrem să vorbim despre asta”, a spus Altman. „Vrem să colaborăm cu guvernul pentru a preveni acest lucru”, a spus el.

Există temeri că tehnologia AI ar putea duce la concedieri în masă, la fraude și poate face ca dezinformarea să fie mai convingătoare.

Companiile de inteligență artificială au fost, de asemenea, criticate pentru că își antrenează modelele pe date luate de pe internet fără permisiune sau fără a plăti creatorii.

În aprilie, Elon Musk a declarat pentru BBC: „Cred că ar trebui să existe un organism de reglementare înființat pentru supravegherea inteligenței artificiale, pentru a se asigura că nu prezintă un pericol pentru public”.

La întâlnirea de miercuri, el a spus că vrea un „arbitru” pentru inteligența artificială.

"Cred că probabil vom vedea că se întâmplă ceva. Nu știu în ce interval de timp sau exact cum se va manifesta", a spus el reporterilor după.

Zuckerberg a spus că Congresul SUA „ar trebui să se alieze cu inteligența artificială pentru a sprijini inovația și măsurile de siguranță”.

El a adăugat că este „mai bine ca standardul să fie stabilit de companiile americane care pot colabora cu guvernul nostru pentru a modela aceste modele pe probleme importante”.

Senatorul republican Mike Rounds a spus că va dura ceva timp pentru ca Congresul să acţioneze.

"Suntem gata să ieșim și să scriem legislație? Absolut nu", a spus dl Rounds, “nu suntem acolo.”

Senatorul democrat Cory Booker a spus că toți participanții au fost de acord că „guvernul are un rol de reglementare”, dar elaborarea legislației ar fi o provocare.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri