O nouă înșelătorie pe WhatsApp. Ce mesaj trimit hoții

Data actualizării: Data publicării:
whatsapp

Serviciul de mesagerie WhatsApp percepea o taxă anuală de 0,99 dolari utilizatorilor, însă hoții au găsit o nouă metodă de înșelătorie, prin care să câștige bani.

Mai exact, aceștia trimit un e-mail sau un mesaj pe WhatsApp prin care îi anunță pe utilizatori că termenul până la care vor putea folosi aplicația gratuit este aproape să expire, iar pentru a folosi în continuare serviciul trebuie să plătească. Taxa de 0,99 dolari percepută de WhatsApp a fost eliminată în 2016, când Facebook a preluat serviciul de mesagerie, într-o tranzacție de 19 miliarde de dolari.

Hoții încearcă să vă obțină datele bancare și vă trimit un link pe care vor să îl accesați. Aici, vă vor cere să introduceți numărul cardului, numele de pe card, data expirării și codul CVC, cu care vă pot folosi apoi cardul pentru a efectua tranzacții online.

Așadar, dacă primiți un astfel de mesaj aveți grijă să nu cădeți în plasă și să le faceți „cadou” hoților acces liber la cardul sau datele dumneavoastră.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri