Amprentele pot fi copiate cu ajutorul fotografiei digitale

Data actualizării: Data publicării:
amprenta

Cercetătorii japonezi susțin că au reușit să copieze amprente dintr-o fotografie digitală a unei persoane care făcea semnul victoriei și al păcii (degetul arătător și cel mijlociu ținute deschise în formă de V), fapt ce ridică întrebări cu privire la potențialul furtul de astfel de informații, scrie Agerpres.

amprenta
Foto: Guliver/GettyImages

„Cineva se poate folosi de astfel de date pentru a-și asuma altă identitate, cu scopul de a accesa un smartphone sau pentru a intra prin efracție într-o zonă restrânsă, cum ar fi un apartament”, a declarat Isao Echizen, profesor la Institutul National de Informatică din Japonia, pentru Reuters Television.

Echizen și colegul său cercetător Tateo Ogane au reprodus un experiment vinerea trecută, în care au extras amprentele digitale ale lui Echizen dintr-o fotografie digitală făcută de la o distanță de trei metri. Clișeul de înaltă rezoluție a fost realizat cu un obiectiv de 135 mm montat pe un aparat foto digital SLR.

Autentificarea prin scanarea amprentei digitale - pentru a accesa telefoane mobile, laptopuri, hard disk-uri externe, portofele electronice sau alte device-uri - este din ce în ce mai folosită ca alternativă la autentificarea cu parole sau coduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri