Cum arăta un fermier din Epoca Bronzului

Data publicării:
19884489_1905026566379517_4708912788076421098_n
Foto: Facebook

O echipă de oameni de știință a reușit, cu ajutorul tehnologiei 3D, să modeleze chipul unui fermier din Epoca Bronzului care a trăit în centrul Angliei în urmă cu 4.000 de ani, informează luni Xinhua.

19884489_1905026566379517_4708912788076421098_n
Foto: Facebook

''Detectivii timpului'' din cadrul laboratorului ''Face Lab'' de la Universitatea John Moores din Liverpool, Marea Britanie, au utilizat tehnologia 3D bazându-se pe studiul craniului bărbatului.

Scheletul fermierului a fost găsit într-un vechi cimitir din comitatul Derbyshire, în anii '30.

În ultimele trei decenii, rămășițele pământești au făcut parte dintr-o colecție expusă la Muzeul Buxton din Derbyshire, într-o zonă pitorească din Marea Britanie cunoscută drept Peak District.

Până în prezent nimeni nu a reușit să își imagineze cum arăta acest bărbat în timpul vieții.

Proiectul face parte dintr-un program care își propune să conecteze colecțiile Muzeului Buxton la peisajul înconjurător.

Joe Perry, oficial din cadrul muzeului, a declarat că este important să li se atribuie un chip rămășițelor pământești din Epoca Bronzului. ''Trebuie să îi facem pe oameni să se gândească la schelet ca la o persoană care a trăit și a muncit în Derbyshire. Avem o datorie de a avea grijă de cel decedat, am vrut să subliniem că aceștia sunt oameni'', a declarat Perry citat de Agerpres. El a menționat că bărbatul din Liff's Low a avut în jur de 35 de ani când a murit și și-a petrecut viața îndeletnicindu-se cu muncile agricole în Peak District.

Pentru reconstruirea chipului bărbatului a fost utilizat lut, după cum a explicat Caroline Wilkinson din cadrul ''Face Lab''. Potrivit acesteia, ''oamenii sunt surprinși să vadă că ei arătau ca noi'', acest lucru ''creând mai multă empatie''.

Craniul bărbatului a fost găsit deteriorat într-un sicriu din piatră în zona vechiului cimitir cunoscut drept Liff's Low. Alături de rămășițele umane au fost descoperite un gen de pocal și un pandantiv din piatră.

Se crede că sicriul din piatră în care bărbatul a fost îngropat s-a prăbușit, eveniment care a condus la deteriorarea părții frontale a craniului.

Rămășițele umane, alături de chipul celui mai faimos fermier din Peak District vor fi expuse odată cu redeschiderea muzeului, începând din luna septembrie, mai arată sursa citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri