FILM GADGET. Canon 100D, perfect pentru începători

Data publicării:
canon

Este vorba despre cel mai mic DSLR de la Canon şi unul dintre cele mai mici DSLR-uri din lume, 100D. Perfect pentru începători - acesta ar trebui să fie motto-ul celor de la Canon când vine vorba de noul lor model, 100D. Este produsul pe care ar trebui să şi-l cumpere orice fotograf amator care vrea să facă trecerea de la o cameră foto compactă la un DSLR, dar şi „jucăria" numai bună pentru un student la Imagine de Film.

Nu mai este un secret faptul că astăzi din ce în ce mai multe producţii se realizează cu ajutorul DSLR-urilor. Deşi nu se ridică la costurile din cinematografie, o trusă completă pentru filmat cu DSLR-ul, în care ar fi inclus, de exemplu un 5D mark III de la Canon, costă destul de mult.

Dacă nu vreți să investiți atât de mult din prima și vreți pentru început să vă exersați mâna, Canon 100D este o achiziție perfectă. Aşadar, spre deosebire de o cameră video handy cam, imaginile înregistrate cu 100D vor putea fi nu doar privite pe ecranul calculatorului, ci şi proiectate pe un ecran de dimensiune mare, ca la cinematograf de exemplu, fără să îşi piardă din calitate.

Din punct de vedere al sensibilitaţii ISO, Canon 100D are o plaja între 100 și 12800 nativ, și până la 25600 ISO expandat. Asta înseamnă că vom putea efectua imagini în lumină foarte slabă, e adevarat, cu uşoare pierderi de calitate, dar de-abia după ISO 3200.

Unul dintre marile avantaje ale lui Canon 100D este ecranul tactil, care ne ajută să controlăm anumite funcţii ale aparatului chiar în timpul filmării, fără a mai folosi butoanele de pe corpul acestuia şi a genera zgomot.

O investiţie pe termen lung. Canon 100D are un body foarte deştept, aşa că dacă deveniţi din ce în ce mai buni la fotografii şi filmări, vă sfătuim să nu vă cumpăraţi un alt DSLR de la Canon, ci să investiţi mai degrabă în obiective.

Poate cea mai importantă caracteristică a unui aparat DSLR care filmează este faptul că se pot schimba obiectivele. 100D este compatibil cu toată gama de obiective de la Canon, monturile EF și EFS, precum și cu toate obiectivele cu montură EF de la producători ca Sigma, Zeiss și alții.

100D este dotat cu un conector pentru microfon extern, dar și cu un conector HDMI. Una peste alta, avaând în vedere că Body-ul costă puțin peste 500 de euro, ați putea să-l luați în considerare. În mâinile unei persoane pricepute, 100D ar putea fi folosit cu succes la producția de videoclipuri, virale, spoturi, scurt metraje, şi daca aveţi un videoblog, ar putea fi alegerea perfectă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri