Parlamentarii ruși susțin că jocul FIFA 17 face propagandă gay

Data publicării:
fifa

Guvernul rus are o problemă cu o mulțime de noi tehnologii: un vlogger a fost condamnat pentru că juca Pokemon Go, aplicația Microsoft Outlook a fost interzisă pe calculatoarele guvernamentale, iar accesul la rețeaua LinkedIn a fost blocat. În această săptămână, compania Electronic Arts care produce și administrează jocul video FIFA 17, a devenit cea mai recentă țintă a oficialilor ruși. Parlamentarii ruși au cerut agenției de supraveghere a comunicațiilor să blocheze accesul la cunoscutul joc pe motiv că acesta promovează simboluri ale comunității LGBT din Marea Britanie, scrie engadget.com.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Concret, unul dintre tricourile virtuale care pot fi alese pentru o echipă este colorat în culorile curcubeului, „simbol al comunității gay” susțin parlamentarii ruși.

Politicienii susțin că jocul încalcă o lege din 2013 care interzice promovarea relațiilor de bază non-tradiționale, deoarece acestea ar putea fi „un pericol pentru sănătatea și dezvoltarea copiilor”.

Parlamentarii cer agențiilor de stat pentru protecția consumatorilor și de supraveghere a comunicațiilor să stabilească dacă jocul ar trebui să fie interzis în Rusia, sau dacă dezvoltatorul acestuia ar trebui să schimbe categoria de vârstă a celor care pot avea acces la acesta.

Prima cerință a parlamentarilor este însă eliminarea simbolurilor pe care guvernul rus le găsește ofensatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri