Platforma X a eliminat mai multe conturi și postări despre protestele fermierilor la cererea guvernului Indiei

Data publicării:
Photo illustration in India - 25 Jul 2023
Narendra Modi a criticat adesea Google, Facebook și Twitter pentru că nu au făcut suficient pentru a aborda ceea ce el numește conținut „anti-India”. Sursa foto: Profimedia Images

Platforma socială X a confirmat joi că a eliminat anumite conturi și postări în urma unui ordin al guvernului indian. Platforma, cunoscută anterior preluării lui Elon Musk sub numele de Twitter, nu a oferit detalii despre conținutul cenzurat, dar susține că nu este de acord cu acțiunea și că mișcarea echivalează cu reducerea libertății de exprimare, informează Reuters.

Acțiunea pune din nou în lumina reflectoarelor luptele cu care se confruntă giganții străini din tehnologie care operează în India sub guvernul primului ministru Narendra Modi, care a criticat adesea Google, Facebook și Twitter pentru că nu au făcut suficient pentru a aborda ceea ce el numește conținut fals sau „anti-India”.

X a transmis că poziția sa în această chestiune este în concordanță cu contestația sa juridică în curs împotriva ordinelor de blocare a conținutului ale guvernului indian.

„Vom reține aceste conturi și postări numai în India; totuși, nu suntem de acord cu aceste acțiuni și menținem că libertatea de exprimare ar trebui să se extindă la aceste postări”, a comunicat biroul global de afaceri al X într-o postare, fără a da detalii despre aceste conturi.

Conform presei, conturile și postările blocate de X au legătură cu protestele fermierilor din India.

După o săptămână de proteste, mii de fermieri indieni au campat la 200 de km nord de Delhi, după ce poliția le-a blocat marșul către capitală și a tras cu gaze lacrimogene asupra mulțimilor care încercau să continue să avanseze spre New Delhi.

Cotidianul național Hindustan Times a titrat că ordinele de blocare „de urgență” emise săptămâna trecută de guvern acoperă conturile unor grupuri de fermieri și susținători ai protestelor. Pe X ar fi vorba de 177 de conturi, conform sursei citate. Publicația mai menționează că guvernul a cerut restricții și pentru 35 de link-uri Facebook, 35 de conturi Facebook, 14 conturi Instagram, 1 cont Snapchat și 1 cont Reddit.

Jairam Ramesh, un parlamentar din principalul partid de opoziție din India, Congresul, a declarat într-o postare pe X că mișcarea reprezintă „uciderea democrației în India”.

Biroul de afaceri global al X transmis că restricțiile legale nu îi permit să publice ordinele guvernamentale, dar că platforma vrea să mențină transparența.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Această restricție de a face dezvăluiri poate duce la o lipsă de responsabilitate și la decizii arbitrare”, se spune în comunicat.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri