Primul tweet al lui Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a fost vândut cu 2,9 milioane de dolari

Data publicării:
Șeful Twitter, Jack Dorsey, in timpul unei conferinte online
Șeful Twitter, Jack Dorsey. Foto:: GettyImages

Șeful Twitter, Jack Dorsey, și-a vândut primul mesaj postat pe rețeaua socială pentru 2,9 milioane de dolari, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Tweet-ul a fost este sub formă de jeton nefungibil (NFT), o formă de activ digital unic, ce nu poate fi tranzacționat cu ceva similar. Acest tip de activ digital a câștigat o mare popularitate în 2021.

Fiecare NFT are propria semnătură digitală dintr-un blockchain, care serveşte ca registru public, permiţând oricui să verifice autenticitatea şi proprietatea activului.

Mesajul „just setting up my twttr” („tocmai îmi configurez contul de twttr”) - a fost primul tweet scris de Dorsey, la 21 martie 2006.

NFT-ul a fost vândut prin licitaţie pe o platforma numită Valuables, deţinută de compania americană Cent.

A fost cumpărat prin intermediul criptomonedei Ethereum pentru 1630.5825601 ETH, cu o valoare de 2.915.835,47 de dolari la momentul vânzării, a spus Cameron Hejazi, CEO şi cofondator al Cent.

Cent a confirmat că identitatea cumpărătorului este Sina Estavi. Potrivit profilului său de Twitter, @sinaEstavi, Sina Estavi este în Malaezia şi este CEO al companiei blockchain Bridge Oracle.

Estavi a declarat pentru Reuters că este „recunoscător” atunci când i s-a cerut un comentariu despre achiziţie.

Dorsey primeşte 95% din încasările obţinute în urma vânzării, iar Cent primeşte 5%.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri