Realitate virtuală pentru cinefilii de la TIFF

Data actualizării: Data publicării:
virtuala

Festivalul Internaţional de Film Transilvania îi duce pe cinefili într-o altă dimensiune. Spectatorii pot urmări pelicule în realitate virtuală, la InfiniTIFF, deschis aseară. Deja peste 500 de persoane au încercat noile tehnologii care i-au purtat cu totul în decoruri de film la 360 de grade.

Peter este un producător din Slovacia invitat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. A fost printre primii care au încercat cele mai noi tehnologii VR aduse la TIFF.

Peter Badac, producător de film: Festivalul este chiar renumit. Am auzit multe lucruri bune despre el şi întotdeauna mi-am dorit să vin aici. Ştiu că ieri a fost deschiderea acestei secţiuni a festivalului. Mi-a fost frică vor fi prea multe persoane în sală, dar nu e aşa şi pot pur şi simplu să mă delectez la film.

Încă de la intrare, InfiniTIFF, locul unde cinefilii au parte de astfel de experienţe, surprinde ochiul uman. Pe holuri sunt puncte unde oamenii pot să încerce gratis experienţa VR, iar camerele arată ca săli de cinema din viitor unde fiecare spectator îşi alege ce film să vadă şi trăieşte propria experienţă cu personajele din peliculă.

Eugen Tămaş, manager locaţie InfiniTIFF: Oferim oamenilor o experienţă în realitatea virtuală şi probabil un viitor în transformarea cinematografiei.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania început pe două iunie, se va încheia pe 11, cu o gală la care va fi prezent şi celebrul actor francez Alain Delon. Deja, în primele două zile de festival, au fost vândute peste 35.000 de bilete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri