Video Kaavan, "cel mai singuratic elefant din lume", a primit o nouă șansă la viață

Data actualizării: Data publicării:
Elefantul Kaavan stă în țarcul său de la grădina zoologică Marghazar
Elefantul Kaavan stă în țarcul său de la grădina zoologică Marghazar din Islamabadl, în mai 2020.

Kaavan, cel mai singuratic elefant din lume, a sosit în Cambodgia, după ce a fost salvat din grădina zoologică din Pakinstan unde petrecuse 35 de ani, informează BBC.

Printre cei care l-au întâmpinat pe Kaavan în Cambodgia s-a aflat și cântăreața Cher, care a plătit o echipă de avocați ca să lupte în instanță pentru eliberarea lui.

Kaavan a trăit 35 de ani într-un țarc mic, iar ultimii 8 ani de zile i-a petrecut singur, după ce partenera sa a murit în 2012.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

În Cambodgia, elefantul va trăi într-o rezervație naturală, având libertatea să umble pe teritoriul ei alături de o turmă de elefanți.

"Sunt așa fericită și mândră că este aici", a declarat Cher pentru AFP pe aeroportul Siem Reap din nordul țării. "Este un animal minunat".

Elefantul s-a comportat foarte bine pe durata călătoriei cu avionul din Pakistan, nu a fost stresat, a mâncat și a dormit pe durata zborului, a spus veterinarul Amir Khalil, reprezentant al organizației Four Paws International (FPI).

Adjunctului ministrului Mediului din Cambodgia a anunțat că țara sa este "mândră să-l primească pe Kaavan". "Nu va mai fi cel mai singuratic elefant din lume", a declarat acesta, citat de AFP.

Înainte să se îmbarce în ultima parte a călătoriei, călugării budiști i-au dat lui Kaavan banane și pepene, au spus rugăciuni și au stropit containerul cu apă sfințită pentru a binecuvânta elefantul.

Eliberarea lui Kaavan s-a produs după o campanie dusă ani de zile de către activiștii de mediu și cântăreața Cher, care a co-fondat o organizației de protecție pentru animale.

Elefantul Kaavan era una dintre principalele atracții ale grădinii zoologice Marghazar din Islamabad și distra vizitatorii ridicându-și trompa când era împuns de îngrijitorul său.

Partenera lui a murit în 2012, iar Kaavan a dezvoltat o afecțiune denumită de FPI "zoochosis" - o afecțiunie mentală indusă de singurătate și condițiile precare. Lanțurile cu care era legat au lăsat cicatrice permanente pe picioarele sale, iar elefantul a devenit supraponderal din cauza unei diete bogate în zahăr.

Cher a angajat o echipă de avocați care să se ocupe de salvarea lui Kaavan, iar când o instanță a ordonat eliberarea sa, în luna mai, Chef a spus că a fost "unul dintre cele mai bune momente" din viața ei. La scurt timp, grădina zoologică a fost închisă definitiv de autorități.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri