Ministrul Mediului, despre puiul de urs captiv din Borșa: Este un act de cruzime

Data publicării:
pui de urs in cusca, recuperat de garda de mediu de la un barbat care il tinea captiv
Puiul de urs a fost consultat de un veterinar. Foto: Facebook / Minnisterul Mediuluii

Ministerul Mediului anunță că puiul de urs găsit în captivitate în curtea unui bărbat din Borșa este în siguranță, după ce a fost predat Gărzii de Mediu. Puiul de urs a fost consultat de un medic veterinar și va fi dus la un orfelinat de urși din Bălan. Ministrul Tánczos Barna a calificat ținrerea puiului în captivitate drept un "act de cruzime".

Ministerul Mediului a condamnat actul de deținere ilegală în captivitate a puiului de urs și solicită autorităților să acționeze în conformitate cu legea. Într-o postare pe Facebook, ministerul atrage atenția că „deținerea în captivitate a unei specii strict protejate” este o infracțiune care poate fi pedepsită cu închisoarea.

"Puiul de urs recuperat este în siguranță acum, fiind examinat de un medic veterinar și predat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Maramureș. Acesta va ajunge la orfelinatul din Bălan unde va cunoaște o viață nouă, în condiții apropiate habitatului natural al acestei specii", se mai arată în postarea ministerului.

Ministrul Tánczos Barna a calificat ținrerea puiului în captivitate drept un "act de cruzime".

„Nimic nu poate justifica o astfel de atitudine. Un pui de urs ținut captiv într-o magazie nu este doar o încălcare a legii ci este și un act de cruzime. Animalele sălbatice nu sunt animale de companie care pot fi luate din habitatul lor natural și crescute în gospodărie. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor se preocupă de conservarea acestei specii protejate și condamnă orice astfel de derapaje care pun în pericol fauna sălbatică a României”, a declarat ministrul Mediului, Barna Tánczos.

Trupele speciale ale Poliției din Maramureș au intervenit, alături de Serviciul Arme, pentru eliberarea unui pui de urs în vârstă de 4 luni care era ținut în captivitate într-o magazie de către un bărbat din Borșa. Polițiștii au găsit în locuința lui peste 40 de kilograme de carne, ce pare a fi de vânat, cel mai probabil urs, după cum a informat purtătorul de cuvât al IPJ Maramureș. Polițiștii au mai găsit o capcană cu lanț și o ancoră metalică. Bunurile au fost confiscate, iar animalul a ajuns la reprezentanții Gărzii de Mediu. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri