NASA „vânează” eclipsa de Soare cu avioanele

Data publicării:
x-default
x-default

NASA „vânează” eclipsa totală de Soare de la sfârşitul lunii august cu avioanele. De la înălţime vor prinde cele mai bune imagini şi vor vedea eclipsa 7 minute, nu 2 ca pe Pământ.

Savanţii americani vor folosi două avioane de cercetare, pe care vor monta telescoape. Cu ajutorul acestora, vor surprinde detalii foarte clare ale atmosferei exterioare a Soarelui în momentul eclipsei.

Avioanele vor urca până la 15.000 de metri în stratosferă, pentru că aici cerul va fi de 20-30 de ori mai întunecat decât la sol.

Unul dintre misterele pe care echipa speră să le dezlege este motivul pentru care coroana solară este cu milioane de grade mai fierbinte decât fotosfera.

Blocarea Soarelui de către Lună le va oferi cercetătorilor şansa să privească mai atent planeta Mercur, care va rămâne relativ aproape de astru. Şi ar putea afla astfel cât de repede scad temperaturile de la aproximativ 430 de grade Celsius ziua, la -170 de grade noaptea.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Băloi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri