Risc de infringement pe mediu: RAAN nu a transmis certificatele verzi pentru Termocentrala Romag

Data publicării:
termo romag

România riscă declanşarea procedurii de infringement pe mediu din cauza emisiilor de gaze de la Termocentrala Romag Termo de la Halânga, în cazul în care Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, de care aceasta aparţine, nu transmite Comisiei Europene până la sfârşitul lunii certificatele de emisie de gaze cu efect de seră primite în 2007 de la Uniunea Europeană.


Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare ar trebui să transmită Comisiei Europene până în data de 30 aprilie certificatele de emisie de gaze cu efect de seră primite în 2007 de la Uniunea Europeană. Certificatele verzi au fost primite cu scopul de a fi tranzacţionate la bursă, iar profitul obţinut ar fi trebuit folosit pentru a rezolva problemele de mediu de la platforma Romag Termo Hălânga.

Conducerea unităţii susţine însă că la ora actuală lipsesc 650.000 de certificate din cele 1,8 milioane primite iniţial, pentru care ar trebui plătite penalizări de 100 de euro per certificat. Cele 650.000 de certificate au fost vândute, iar banii au fost folosiţi pentru alte necesităţi ale regiei.

Regia are datorii foarte mari şi nu îşi poate permite achiziţionarea acestor certificate, însă directorul general aşteaptă sprijin de la Ministerul Economiei. În cazul în care acest obiectiv nu este atins, unitatea riscă să se închidă, întrucât nu îşi permite să achite amenda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri