VIDEO. Spectacol fascinant pe un lac din Neamţ

Data actualizării: Data publicării:
lebede

Sute de lebede plutesc pe un lac din Neamţ. De la an la an, tot mai multe păsări îşi petrec iarna acolo. Ornitologii spun că lebedele au găsit un loc bun de adăpost şi hrană.

Sutele de lebede care au rămas peste iarnă pe lacul Pângăraţi, la 15 kilometri de Piatra Neamţ, nu par să se teamă de cei care vin la plimbare acolo.

Le admirăm şi le dăm un pic de mâncărică, tare sunt frumoase şi multe. Am venit pregătiţi să le dăm o bucăţică de pâine,” spune un localnic.

Specialiştii spun că lebedele vin din zona nordică, iar în drumul lor către ţările calde au găsit pe lacul din Neamţ locul ideal pentru a-şi petrece iarna, mai ales că apa nu a îngheţat.

Sunt lebedele care cuibăresc în nordul Europei. Este lebăda cântătoare, lebăda de iarnă. Ele au găsit suprafeţe care nu îngheaţă pe timpul iernii, suprafeţe cu apă mică, deci trebuie să aibă până la 50- 60 centimetri ca să ajungă cu ciocul la fundul apei, să caute de mâncare. Mâncare este foarte multă în mâl, în lacurile astea,” explică Catalin Petre Rang Doctor in Ecologie si Protectia Mediului.

Şi portul Mangalia a devenit locul de "acostare" pentru mai multe familii de lebede, care sunt hrănite zilnic de poliţiştii de frontieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri