Galerie Foto „A câştigat inimile unei planete”. 47 de ani de când Nadia Comăneci a obținut primul 10 din istoria gimnasticii

Data actualizării: Data publicării:
nadia comaneci salt de la paralele in 1976 la jocurile olimpice de la montreal
În top 10 cei mai premiați sportivi români la Jocurile Olimpice, gimnasta Nadia Comăneci, care a scris istorie la Montreal, în 1976, este, cu 9 medalii, un lider greu de întrecut Foto: Profimedia

Comitetul Olimpic și Sportiv Român aniversează cu o postare omagială pe Facebook, cei 47 de ani de la momentul când fața gimnasticii mondiale s-a schimbat datorită Nadiei Comăneci, românca ce „a schimbat istoria unei discipline şi a câştigat inimile unei planete”.

Nadia Comăneci. 21 iulie 1976. Foto: Profimedia
Nadia Comăneci. 21 iulie 1976. Foto: Profimedia

„18 iulie 1976 e ziua în care a început cea mai frumoasă poveste a sportului românesc și mondial!”, scrie COSR pe pagina de Facebook.
„E ziua perfecțiunii, e ziua în care Nadia, gimnasta antrenată de Marta și Bela Karoly, a schimbat istoria unei discipline și a câștigat inimile unei planete.

Povestea ei merge mai departe... . După 47 de ani de la primul 10 olimpic ea inspiră, motivează și aduce bucurie. La Onești, locul în care s-a născut și s-a antrenat Nadia, 18 iulie a fost declarată ziua orașului!

Pe 18 iulie 1976, la JO Montreal, în sala Forum, Nadia Comaneci a devenit prima gimnastă din istoria jocurilor care a primit nota 10.00 . De 7 ori i-a fost acordată nota maximă la Montreal. Ea este prima gimnastă care a luat aur olimpic pentru România. Zbor. Perfecțiune. Zâmbet și uimire. 1.00. O românca a scris istoria unui sport cu inocența unui copil de 14 ani. Momentul Montreal 1976, într-o seara de 18 iulie, a schimbat lumea gimnasticii.

Sportul este despre oameni, emoții și mândrie! Team Romania duce povestea mai departe!”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri