Baschet masculin | CSM Ploieşti s-a retras din campionat

Data publicării:
minge ok

Echipa de baschet masculin CSM Ploieşti a anunţat, luni, FR Baschet că se retrage din Liga Naţională, chiar în ziua în care urma să debuteze, pe teren propriu, cu Dinamo Bucureşti.

minge ok

CSM Ploieşti, nou-promovată în Liga Naţională de baschet masculin, şi condusă de fostul internaţional Cătălin Burlacu a aşteptat până în ultima clipă rezolvarea susţinerii financiare din partea autorităţilor locale. Soluţia nu a fost găsită, astfel că luni, chiar în ziua în care urma să debuteze pe prima scenă, cu Dinamo Bucureşti, CSM Ploieşti a anunţat FR Baschet despre retragerea din competiţie, scrie News.ro.

„Echipa de baschet masculin seniori a clubului nostru a înştiinţat, astăzi, Federaţia Română de Baschet că se retrage din ediţia 2016-2017 a Campionatului Naţional de seniori. CSM Ploieşti trebuia să dispute, astăzi, de la ora 19:30, primul meci din campionat, în Sala Sporturilor Olimpia, în compania celor de la Dinamo Bucureşti, dar criza financiară a făcut imposibilă atât organizarea partidei, cât şi participarea ulterioară în competiţie”, a anunţat CSM Ploieşti.

Adresa trimisă FR Baschet a fost semnată de directorul clubului, Cezar Stoichiciu.

Echipa de baschet masculin nu este singura din cadrul clubului care a ajuns într-o astfel de situaţie. Echipa de handbal feminin s-a desfiinţat şi ea, ultimele şase jucătoare şi antrenorul părăsind clubul duminică, la doar o zi după ce obţinuseră calificarea în turul doi al Cupei EHF.

Restanţe salariale de peste patru luni, precum şi absenţa susţinerii financiare viitoare din partea Clubului Sportiv Municipal, subordonat Primăriei Ploieşti, sunt principalele motive pentru care cele două echipe au ajuns la desfiinţare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri