România a câştigat titlul mondial la padbol

Data publicării:
jucatorii romani campioni mondiali la padbol
România a câştigat titlul mondial la padbol.

Naţionala României a câştigat, duminică, titlul mondial la padbol, impunându-se în faţa Uruguayului în finala competiţiei din Brazilia.

Tricolorii au învins Uruguayul cu scorul 5-7, 6-3, 6-2, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Trofeul mondial vine la capătul unui frumos şir de victorii, împotriva aceluiaşi Uruguay, în grupe, unde România a trecut şi de Austria, Italia, Kuwait şi Emiratele Arabe Unite, apoi din nou împotriva Italiei, în sferturi, şi a Portugaliei, în semifinale.

Padbol este o fuziune între fotbal, tenis, padel şi squash. A fost inventat în Argentina în anul 2010, ne aminteşte cu plăcere multora dintre noi de tenisul cu piciorul, însă padbol apare într-o variană modernă, jucat într-un teren de sticlă panoramic, ce ridică sportul la un nou nivel, notează padbol.ro. Se joacă proiectând mingea în pereţii de sticlă ce dau jocului o dinamică deosebită. Cu o suprafaţă de joc profesională care amortizează impactul, cu o minge special creată, padbol preia multe elemente din fotbal, tenis, padel şi squash, devenind astfel un sport foarte popular în toate ţările în care se practică. E nou, dar foarte uşor de jucat. Putem spune ca este un urmaş cu mult mai spectaculos şi evoluat al „tenisului de picior”, menţionează federaţia de padbol.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri