Simona Halep s-a calificat în sferturi la Indian Wells

Data publicării:
simina indian wells GettyImages-514966260-1

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Barbora Strycova s-a retras în partida de marți după 46 de minute de joc, acuzând probleme în zona pieptului.

Meciul a început destul de dificil pentru Halep, chiar dacă românca a reuşit un break în primul ghem. Strycova a făcut rebreak la 0, apoi a câştigat încă două ghemuri, astfel că jucătoarea cehă a condus cu 3-1. Barbora Strycova nu a impresionat în această parte a meciului, desprinderea ei fiind mai mult în urma greşelilor neforţate ale Simonei Halep. Cu un prim serviciu bun când intră, cu un joc variat, dar abuzând de scurte imprecise, Strycova ar fi putut spera mai mult de la primul set. Însă Halep şi-a calibrat treptat loviturile, iar sfaturile lui Darren Chill au dat mai multă consistenţă evoluţiei româncei.

La 1-3, Halep şi-a făcut serviciul şi l-a chemat pe Cahill în pauza ce a urmat. Antrenorul australian i-a recomandat să dea mai mult topspin mingii, să o trimită mai în adâncime, iar planul a funcţionat. Strycova a fost pusă în dificultate şi nu a mai reuşit nimic până la finalul setului, trecut pe tabelă cu scorul 6-3 în dreptul jucătoarei române.

În pauza dintre seturi, Strycova a acuzat probleme respiratorii şi a chemat personalul medical. După ce i s-a luat tensiunea, sportiva cehă a mai jucat doar un ghem, pe care l-a pierdut la 0, înainte de a se retrage de pe teren.

Calificarea în sferturi este recompensată la Indian Wells cu un premiu de 128.215 dolari şi cu 215 puncte WTA.

A opta întâlnire cu Serena Williams

Simona Halep o va întâlni pe Serena Williams, locul 1 WTA, în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells, după ce americanca a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-2, pe sporiva ucraineană Katarina Bondarenko, locul 70 WTA, în optimile de finală ale competiţiei.

Aceasta va fi cea de-a opta confruntare între jucătoarele care au ocupat locurile 1 şi 2 în ierarhia mondială o bună parte a anului trecut.

Williams conduce detaşat, scor 6-1, în meciurile directe, cu victorii obţinute în ultimele trei partide: în finala de la Cincinnati, de anul trecut, scor 6-3, 7-5 (5), în semifinale la Miami, tot în 2015, scor 6-2, 4-6, 7-5, şi în finala Turneului Campioanelor din 2014, scor 6-3, 6-0. La această ultimă competiţie, Halep a obţinut singura ei victorie în faţa jucătoarei care domină tenisul în ultimii ani, scor 6-0, 6-2, în faza grupelor. 

Celelate meciuri au avut loc în 2013 şi anterior, toate fiind câştigate de Serena Williams: scor 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati, scor 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma (ambele în 2013) şi scor 3-6, 6-2, 6-1, în turul al doilea al turneului de la Wimbledon, în 2011.

Anul trecut, Simona Halep şi Serena Williams ar fi trebuit să joace una împotriva celeilalte în semifinalele turneului de la Indian Wells, însă americanca s-a retras înaintea partidei din cauza unei accidentări. Halep s-a calificat, astfel, în finală, în care a învins-o pe Jelena Jankovici din Serbia, românca obţinând atunci cel mai important trofeu din carieră.

La actuala ediţie a turneului de categorie Premier Mandatory, Serena Williams a mai trecut de Laura Siegemund din Germania, locul 79 WTA, scor 6-2, 6-1, şi de Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 56 WTA, scor 7-6 (2), 6-0. La rândul ei, Halep le-a eliminat pe Vania King (SUA), locul 202 WTA, scor 6-1, 6-1, şi Ekaterina Makarova (Rusia), locul 32 WTA, scor 6-2, 6-4. Miercuri, Simona Halep, cap de serie numărul 5, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells, după ce adversara ei din optimi, sportiva cehă Barbora Strycova, locul 37 WTA, a abandonat la scorul de 6-3, 1-0, pentru româncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri