Sari la conținut
News Alert

Tensiuni între Franța și Venezuela din cauza „celui mai prost schior din lume”

Venezuela va „protesta cu vehemență” la nivel diplomatic la adresa Franței după ce a expulzat un concurent la schi fond, poreclit de comunitatea sportivă drept „cel mai prost schior din lume”. Polițiștii de frontieră de pe aeroportul din Paris nu l-au crezut și au considerat că vrea să emigreze din cauza situației economice de la Caracas.

3271155_sport-lyzovani-adrian-solano-pad

Adrian Solano a aterizat la Paris pe 19 ianuarie, de unde trebuia să ajungă în Suedia ca să se antreneze, însă polițiștii de frontieră l-au întors din drum.

Sportivul a spus că agenții au avut dubii că este schior și l-au întrebat dacă măcar există zăpadă în Venezula.

„Nu au crezut când le-am spus că eu schiez în Venezuela. Le-am spus că ne antrenăm pe role. Aveam doar 28 de euro la mine, iar poliția m-a acuzat că vreau să emigrez din cauza situației economice din țara mea. Am pierdut o lună de antrenament pe zăpadă, dar voi încerca pentru că este visul meu”, a spus el.

După ce a pierdut o lună de antrenament, el a concurat zilele acestea în Finlanda, unde a avut o prestație dezastruoasă în calificările Campionatului mondial de schi. Așa s-a ales cu porecla de „cel mai prost schior din lume”, după ce nu a terminat proba de calificări, notează BBC.

Sportivul a reacționat după această contraperformanță pe Instagram: „Poate am căzut de câteva ori dar ce contează e că mereu mă voi ridica de jos”.

Ministrul de Externe de la Caracas a anunțat că „în urma ordinelor primite de la președintele Maduro, vom protesta cu vehemență la adresa guvernului francez pentru afrontul la adresa sportivului nostru”. „O insultă la adresa oricărui venezuelean e absolut inacceptabilă”, a adăugat el pe Twitter. Oficialul guvernamental a dat vina pe opoziție pentru reputația proastă a țării.