Germania avertizează din nou: Ţinta teroriştilor ar putea fi finala EURO 2016

Data publicării:
stade de france getty crop

Foto: Gulliver / Getty Images

Thomas de Maiziere precizează, într-un interviu pentru agenţia Reuters, că ţara sa nu deţine indicii despre ameninţări concrete la adresa evenimentului fotbalistic. Dar că finala poate deveni o ţintă, având în vedere amploarea evenimentului. Franţa a mobilizat peste 90 de mii de militari, poliţişti şi agenţi ai serviciilor secrete pentru a asigura securitatea EURO 2016.

„Francezii sunt bine pregătiţi. Nu avem indicii concrete despre atacuri teroriste. Desigur, situaţia s-ar putea schimba pentru meciurile care au mai rămas. A fost corect că nu au anulat evenimentul sau că nu au luat prea mult în considerare ce ar putea face teroriştii. Ar fi însemnat prima victorie a acestora”, a declarat Thomas de Maiziere, ministrul de Interne al Germaniei.

Competiţia fotbalistică se desfăşoară într-o ţară aflată deja în stare de urgenţă încă de anul trecut, din noiembrie, după atacurile teroriste din Paris în care şi-au pierdut viaţa 130 de persoane.

Cu câteva zile înaintea începerii EURO 2016, Biroul Poliției Criminale federale din Germania a anunţat că meciul de deschidere, cel dintre dintre România și Franța, și finala competiției, de pe 10 iulie, ar putea fi vizate de teroriști islamiști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri