FC Viitorul a câştigat în premieră Supercupa României

Data actualizării: Data publicării:
fc viitorul
Foto: Inquam Photos / George Călin

Echipa de fotbal FC Viitorul a câştigat în premieră Supercupa României după ce a învins-o pe campioana en titre CFR Cluj cu 1-0 (0-0), sâmbătă seara, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti.

Formaţia FC Viitorul, deţinătoarea Cupei României, a câştigat, sâmbătă, Supercupa, impunându-se cu scorul de 1-0 (0-0) în faţa campioanei CFR Cluj. Pentru echipa constănţeană este primul astfel de trofeu.

FC Viitorul a mai jucat în Supercupă în 2017, dar atunci a pierdut în faţa celor de la FC Voluntari.

CFR Cluj a început mult mai bine meciul. A avut cele mai mari ocazii, dar, rând pe rând, Omrani, Costache și tânărul Itu nu l-au putut învinge pe Tordai, care a scos câteva lovituri foarte grele. Fără șut pe poartă în primele 45 de minute, Viitorul a debutat cu mai multă încredere în repriza secundă. A fost mai ofensivă, iar schimbările lui Gică Hagi, prin introducerile lui Adreas Calcan și Marius Leca, au adus un plus și mai mare. Golul a venit pe final, în minutul 86. Andrei Artean a prins un șut bun de la peste 25 de m, pe care Arlauskis nu l-a putut scoate. Astfel, Viitorul Constanța își trece în palmares al treilea trofeu din istorie, după titlul din 2017 și Cupa României din sezonul trecut.

fc viitorul supercupa 2019 inquam octav ganea ED_20190706221901_img_3096
Foto: Inquam Photos / George Călin

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Mureşan, Camora – Bordeianu, Djokovic, Itu (Culio ‘46) – Deac, Omrani (Ţucudean ’76), Costache (Petrila ’70). Antrenor: Dan Petrescu

FC Viitorul: Tordai – Mladen, Ţîru, Iacob, De Nooijer (Kuipers ’72) – Houri, Artean, Vînă – Măţan – Iancu (Calcan ’61), Ganea (Leca ’72). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonaşe galbene: Omrani ’12, Djokovic ’28, Camora ‘90+1 / Iacob ’41, Iancu ’50

Arbitri: Sebastian Colţescu – Ovidiu Artene, Daniel Mitruţi – George Găman

Observatori: Ciprian Paraschiv, Aron Huzu.

La meci au asistat aproape 8.000 de spectatori.

Anul trecut, Supercupa României a fost câştigată de CFR Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri