Seară istorică pentru Astra. S-a calificat în 16-imile Europa League

Data actualizării: Data publicării:
astra bun

Echipa Astra Giurgiu s-a calificat în 16-imile de finală ale Europa League, după ce a remizat, joi, pe Arena Naţională, scor 0-0, cu AS Roma, în ultima etapă a grupei E a competiţiei.

astra bun

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 21:55 - Astra scrie istorie. După 0-0 la București, giurgiuvenii TERMINĂ GRUPA PE LOCUL 2 și merg, în premieră, în primăvara europeană. Marius Şumudică a plâns la finalul partidei cu AS Roma de pe Arena Naţională când a aflat scorul celeilalte partide din grupă, rezultat care a dus la calificarea giurgiuvenilor în 16-imile Ligii Europa.

Giurgiuvenii au ajuns în faza următoare a Europa League şi pentru că în celălalt meci din grupă Austria Viena a fost învinsă. Formaţia Viktoria Plzen a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa Austria Viena, într-un meci în care au egalat apoi au preluat conducerea în inferioritate numerică şi după ce a fost condusă cu 2-0.

Echipa lui Marius Şumudică a încheiat grupa pe locul doi, iar AS Roma pe prima poziţie, astfel că ambele vor evolua în 16-imile Ligii Europa. Viktoria Plzen şi Austria Viena au fost eliminate.

Citiți și:
Cu ce echipe ar putea juca Astra în 16-imile EL
Despărțire: Şumudică semnează cu altă echipă după meciul cu Roma

Astra şi AS Roma au evoluat în următoarele formule:

Astra Giurgiu: Lung - Stan, Oros, Săpunaru, Fabricio (Florea '72), Nicoară - Seto, Lovin, Teixeira - Alibec (D. Niculae '90), Budescu (Boubakar '87). Antrenor: Marius Şumudică.

AS Roma: Alisson - Bruno Peres, Veramaelen, Juan, Seck - Strootman (Nainggolan '70), Gerson - El Shaarawy (Dzeko '70), Iturbe, Emerson Palmieri (Marchizza '89) - Totti. Antrenor: Luciano Spalletti.

Cartonaşe galbene: Lovin '38, Alibec '56, Boubakar '90+4

Meciul a fost arbitrat de turcul Hüseyin Göçek, ajutat de asistenţii Mustafa Eyisoy şi de Kemal Yilmaz şi de adiţionalii Tolga Özkalfa şi Mete Kalkavan. Arbitru de rezervă a fost Serkan Ok.

La partidă au asistat aproximativ 7.000 de spectatori, dintre care 800 fani ai echipei oaspete.

clasament bun astra

 



ACTUALIZARE 21:35 - Acum, la scorul de 0-0, Astra este calificată în primăvara europeană pentru că Viktoria Plzen a egalat Austria Viena, scor 2-2.


 

ACTUALIZARE 20:50 - Astra Giurgiu este la egalitate cu AS Roma, scor 0-0, după prima repriză a meciului de pe Arena Naţională, contând pentru ultima etapă a grupei E a Ligii Europa.

În cealaltă partidă din grupă, Austria Viena conduce cu 2-1 Viktoria Plzen.

Astra Giurgiu va ajunge în 16-imi dacă va învinge AS Roma sau indiferent de rezultat, în cazul în care în celălalt meci din grupă Austria Viena nu se va impune în faţa Viktoriei Plzen.


 

ACTUALIZARE 20:40 - Mai mulţi suporteri ai echipei AS Roma, prezenţi la meciul de pe Arena Naţională cu Astra Giurgiu, au provocat incidente în peluză, în prima repriză a partidei contând pentru grupa E a Ligii Europa.

Incidentele au început în minutul 25, când a avut loc un conflict între suporterii din peluza rezervată oaspeţilor şi stewarzi. Fanii au rupt câteva scaune şi le-au aruncat spre stewarzi. Jandarmii au intervenit pentru a calma spiritele.

În timp ce suporterii echipei AS Roma încercau să fugă spre ieşire, un fan român a încercat să fure un steag al galeriei oaspeţilor, dar a fost oprit de stewarzi.

Incidentele au durat câteva minute, timp în care printre suporterii oaspeţi au apărut şi fani din galeria Rapidului, care au afişat un banner cu mesajul: „Salvaţi Rapidul”

La meciul de pe Arena Naţională asistă aproximativ 800 de suporteri ai echipei AS Roma, unii veniţi din Bulgaria, de la un fan club din această ţară.


 

ACTUALIZARE 20:05 - Pe Arena Naţională, cele două echipe au început partida în următoarele formule:

Astra Giurgiu: Lung - Săpunaru, Oroş, Fabricio, Stan - Nicoară, Seto, Lovin, Teixeira - Alibec, Budescu. Antrenor: Marius Şumudică.

AS Roma: Alisson - Bruno Peres, Veramaelen, Juan, Seck - Strootman, Gerson - El Shaarawy, Iturbe, Emerson Palmieri - Totti. Antrenor: Luciano Spalletti.

Înainte de startul jocului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului aviatic din Columbia, în care a murit aproape întreaga echipă Chapecoense.


 

Echipa lui Marius Şumudică trebuie să învingă o AS Roma care se va baza pe multe rezerve pentru a fi sigură de calificarea în 16-imile Europa League, însă poate merge mai departe şi dacă va pierde în această seară, pe Arena Naţională din Capitală.

Dacă Austria Viena nu va câştiga pe terenul Viktoriei Plzen, Astra se va califica şi dacă va pierde contra capitolinilor, care au 11 puncte şi şi-au asigurat deja primul loc în grupa E.

În tur, Roma a învins cu un categoric 4-0 la meciul cu numărul 100 al lui Luciano Spalletti ca antrenor în cupele europene.

Italienii au jucat contra echipelor din România şapte meciuri și au un bilanț de patru victorii, două egaluri și o singură înfrângere. Niciodată nu au pierdut însă în ţara noastră.

Astra a adunat patru meciuri europene consecutive pe teren propriu fără victorie.

Echipele probabile

Astra Giurgiu: Lung - Oros, Săpunaru, Fabricio - Al.Stan, Lovin, Seto, Teixeira, Nicoară - Budescu, Alibec. Antrenor: Marius Şumudică.

Roma: Alisson - Bruno Peres, Vermaelen, Juan Jesus, Seck - Gerson, Strootman - Iturbe, Totti, El Shaarawy - Dzeko. Antrenor: Luciano Spalletti.

Arbitri: Huseyin Gocek - Mustafa Eyisoy, Kemal Yilmaz (toţi din Turcia).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri