Harry Gregg, erou al accidentului aviatic în care și-au pierdut viața 11 fotbaliști de la Manchester United, a murit

Data actualizării: Data publicării:
Ambassador.arp.750pix
Sursa foto: Adrian Pingstone / Wikipedia (released to the public domain), Public Domain)

Harry Gregg a fost considerat eroul accidentului aviatic de la Munchen, din 1958, când 23 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Portarul a reuşit să scoată dintre rămăşiţele aeronavei mai multe persoane, printre care un bebelşuş, dar şi pe colegii Bobby Charlton şi Jackie Blanchflower, informează Mediafax.

Fostul portar a susţinut de fiecare dată că evenimentul tragic de la Munchen nu i-a definitiv viaţa şi că nu ar trebui amintit doar pentru faptele sale de eroism de la acel moment.

„Aş minţi dacă aş spune că mă gândesc la acest lucru tot timpul. De fapt, aş înnebuni. Ştiu că presa vrea să vorbească despre cele care s-au întâmplat şi nu îi blamez pentru asta, dar dacă toată viaţa mea s-ar rezuma la ceea ce s-a întâmplat la Munchen, atunci înseamnă că nu am realizat prea multe", a spus, în 2018, într-un interviu pentru BBC, Harry Gregg.

Accidentul aviatic de la Munchen s-a produs pe 6 februarie 1958. În aeronavă se afla echipa lui Manchester United, câţiva suporteri şi jurnalişti. 20 de persoane au murit pe loc, trei la spital, iar alţi 21 au supravieţuit.

Harry Gregg a apărat la Manchester United în perioada 1957-1966. La acel moment, el a fost cel mai scump portar din lume, după ce a fost cumpărat pentru 23.500 de lire sterline. Un an mai târziu, a fost desemnat cel mai bun goalkeeper de la Campionatul Mondial din 1958, unde a reprezentat Irlanda de Nord.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri