Mama președintelui federației spaniole de fotbal s-a închis în biserică și amenință cu greva foamei

Data publicării:
Momentul în care Rubiales o sărută pe Hermoso și pentru care a fost suspendat de FIFA.
Momentul în care Rubiales o sărută pe Hermoso și pentru care a fost suspendat de FIFA. Foto: Profimedia

Angeles Bejar, mama președintelui suspendat al federației spaniole de fotbal, Luis Rubiales, s-a închis luni într-o biserică și a anunțat că va intra în greva foamei până când „persecuția inumană și sângeroasă” asupra fiului ei va înceta, relatează Politico.

Din interiorul Bisericii Divina Pastora din Motril, Spania, Bejar a declarat agenției de presă spaniolă EFE că nu va mânca până când fotbalista Jenni Hermoso – pe care Rubiales a sărutat-o cu forța după finala Cupei Mondiale de la Sydney – „va spune adevărul” despre ceea ce s-a întâmplat.

Într-o declarație emisă săptămâna trecută, Hermoso a spus că a fost „victima unei agresiuni, a unui act impulsiv, sexist, inadecvat și complet neconsensual”. Membrele echipei de fotbal feminin a Spaniei, câștigătoare a Cupei Mondiale, au declarat săptămâna trecută că nu vor mai juca sub conducerea actuală a federației.

Vineri, Rubiales – al cărui gest a fost condamnat ferm de politicieni spanioli de top – a respins declarația lui Hermoso și a spus că nu numai că aceasta a consimțit la sărut, dar l-a și pipăit. El a continuat să denunțe „creșterea feminismului fals” din Spania și și-a declarat intenția de a rămâne președinte al federației de fotbal a Spaniei. Federația a emis ulterior – și apoi a șters – un comunicat de presă în care o face pe sportivă mincinoasă și amenință cu acțiuni legale împotriva ei.

Însă comisia de disciplină a federației mondiale al fotbalului, FIFA, l-a suspendat sâmbătă pe Rubiales pentru o perioadă de 90 de zile și i-a împiedicat pe acesta, federația spaniolă de fotbal și „terți” să o contacteze pe Hermoso, care a spus că a fost presată în mod repetat să găsească scuze pentru sărutul nedorit, în zilele de după incident.

În urma unei plângeri oficiale din partea Înaltului Consiliu pentru Sport al Spaniei, instanța administrativă spaniolă pentru legislația sportului este așteptată să evalueze cazul împotriva lui Rubiales și să decidă săptămâna aceasta dacă acesta ar trebui să fie revocat din funcție.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri