Pele nu a mai răspuns la tratamentul cu chimioterapie. I se mai administrează doar medicamente împotriva durerii

Data publicării:
Pele vorbește stând pe scaun
Fostul mare fotbalist brazilian Pele este în stare gravă Foto: Profimedia

Fostul mare fotbalist brazilian Pele primește îngrijiri paliative, după ce a încetat să mai răspundă la tratamentul cu chimioterapie pentru cancerul de colon, a informat ziarul brazilian Folha de S Paulo, potrivit The Guardian.

Pele, în vârstă de 82 de ani, a fost internat marți la spital pentru a-și reevalua tratamentul pentru cancer, spun sursee medicale.

Potrivit lui Folha de S Paulo, chimioterapia nu a mai dat niciun rezultat, astfel că a fost suspendată, iar Pele primește acum medicamente doar pentru dureri și dificultăți de respirație.

Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo a refuzat să confirme informațiile potrivit cărora legenda fotbalului cunoscută sub numele de „Regele” se află sub îngrijire paliativă și a spus că va comunica doar prin buletine oficiale. Cel mai recent raport medical, publicat vineri, spunea că Pele era tratat cu antibiotice pentru o infecție respiratorie. Starea lui era „stabilă, cu o îmbunătățire generală a stării sale de sănătate”, se arată în raport.

Pele a încercat să-i liniștească pe fani într-o postare pe Instagram joi, spunând că își face „vizita lunară” la spital.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri