PREMIERĂ. O femeie, în conducerea FIFA

Data publicării:
fatma samoura secretar general fifa

Fatma Samba Diouf Samoura şi-a început cariera în cadrul ONU în 1995, ca responsabil logistic al programului alimentar al organizaţiei mondiale. A ocupat apoi diverse posturi în cadrul reprezentanţelor sau misiunilor ONU din Djibouti, Camerun, Ciad, Guineea, Madagascar şi Nigeria. Ea îşi va prelua funcţia de secretar general al FIFA în luna iunie.

Gianni Infantino, preşedinte al FIFA din februarie, spune că Fatma Samoura, care nu a avut până acum nicio experienţă legată de lumea fotbalului, „are o personalitate puternică”, scrie Le Monde. De asemenea, aceasta „este obişnuită să gestioneze organizaţii şi bugete mari”. Infantino speră că nou secretar general să aducă un suflu nou în organizaţie, tocmai pentru că vine din afara lumii fotbalului.

Fatma Samoura va prelua postul rămas liber după ce francezul Jérôme Valcke a fost concediat, iar apoi suspendat pentru 12 ani din toate competiţiile organizate de FIFA, pentru implicarea sa în traficul cu bilete la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri