Fotbalistul Dani Alves, închis pentru viol, scapă de închisoare cu o cauțiune de 1 milion de euro

Data actualizării: Data publicării:
dani alves
Dani Alves, în vârstă de 40 de ani, este unul dintre cei mai titrați jucători de fotbal ai generației sale. Sursa foto: Profimedia Images

Tribunalul din Barcelona a hotărât că fostul fotbalist internațional brazilian Dani Alves poate fi eliberat condiționat din închisoare pe o cauțiune de 1 milion de euro, în urma condamnării sale luna trecută pentru agresiune sexuală, a anunțat miercuri biroul de presă al tribunalului într-un comunicat, scrie CNN.

Tribunalul provincial din Barcelona l-a condamnat pe Alves pe 22 februarie la patru ani și jumătate de închisoare pentru agresarea sexuală a unei femei, într-unul dintre cluburile de noapte ale orașului, la sfârșitul lui decembrie 2022.

În hotărârea de 13 pagini a instanței cu privire la cauțiune, instanța a argumentat că Alves a ispășit deja 14 luni de închisoare, inclusiv în arest preventiv, de la arestarea sa la Barcelona în ianuarie 2023 și, mai recent, de la condamnarea sa.

Avocatul lui Alves a anunțat un recurs la condamnare și sentință. În hotărârea privind cauțiunea, instanța a spus că, dacă Alves plătește efectiv cauțiunea de 1 milion de euro, atunci va trebui să-și predea pașapoartele, spaniol și brazilian, și să se prezinte săptămânal la instanță.

Dani Alves a jucat pentru Barcelona și Brazilia în timpul carierei sale.

Instanța a mai statuat că fostul jucător al Barcelonei nu se poate apropia de victimă la mai puțin de un kilometru și nici nu poate comunica cu aceasta.

Doi judecători au aprobat hotărârea privind cauțiunea, în timp ce un al treilea judecător s-a opus, iar decizia poate fi atacată cu recurs, a spus instanța.

Alves, în vârstă de 40 de ani, este unul dintre cei mai decorați jucători de fotbal ai generației sale, câștigând titluri interne în Spania, Italia și Franța. A câștigat trei titluri de Liga Campionilor cu Barcelona în 2009, 2011 și 2015 și Copa América cu Brazilia în 2007 și 2019.

În sentința de 61 de pagini din procesul lui Alves, completul format din trei judecători a scris că „a considerat dovedit că acuzatul a apucat-o brusc pe reclamantă, a aruncat-o la podea și a împiedicat-o să se miște”, în ceea ce privește condamnarea primită pentru agresiunea sexuală din decembrie 2022.

Asta „în ciuda faptului că femeia a spus nu, că a vrut să plece”, au adăugat judecătorii. Alves a insistat în timpul procesului că relațiile sexuale au fost consensuale.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri