Ionuț Stroe, după anunțul Federației Maghiare de Fotbal: Ar fi un precedent periculos, suflă în pânze extremiștilor

Data actualizării: Data publicării:
ionut stroe
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe, despre incidentul AUR de la Parlament. FOTO Facebook Ionuț Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL și fost ministru al Sportului, Ionuț Stroe, susține că anunțul Federației Maghiare de Fotbal care susține că a primit acceptul UEFA și FARE de a folosi simbolul Ungariei Mari pe steagurile și fularele pe care suporterii le afișează la meciurile naționalei ar fi "un precedent periculos" și recomandă la reținere în comentarii până la clarificarea situației.

Politica nu are ce să caute în sport, a subliniat Ionuț Stroe într-un mesaj pe Facebook.

În opinia lui Ionuț Stroe, ar putea fi vorba despre un context în care sunt aruncate "fitile" tocmai de către cei care vor tensiune, dezbinare și o slăbire a societăților noastre, așa că recomandă reținere în comentarii până la un punct de vedere oficial.

"Sper de aceea că știrea pe care am văzut-o în seara asta, cum că UEFA ar fi fost de acord ca Ungaria să folosească la fotbal un drapel cu însemne revizioniste, să fie o știre inventată. Sau cel mult o informație lansată artificial de niște minți înflăcărate.

Până vine un punct de vedere oficial de la forul european, mă rezum să subliniez că un asemenea eveniment ar fi un precedent periculos. Ar veni în contradicție cu toate principiile care guvernează sportul. Nu ar face decât să sufle în pânze extremiștilor care pescuiesc oricum mereu în vremuri tulburi, ca cele de azi.

Mă aștept, deci, ca UEFA să nu accepte așa ceva, să nu dea oxigen unor teorii revizioniste, să nu permită intoxicarea fotbalului de către interese și mize politice.

Până la clarificarea poziției UEFA, recomand tuturor să fie reținuți în a prelua sau comenta ceva ce ar putea fi o poveste ruptă de realitate. Este un context în care sunt aruncate multe „fitile” de acest fel, tocmai de către cei care vor tensiune, dezbinare și o slăbire a societăților noastre.", a transmis Stroe.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri