Patronul echipei Ankaragucu a fost suspendat pe viață după ce a lovit un arbitru

Data publicării:
Referee punched and kicked after Turkish Super Lig match
Conducătorul clubului din Ankara, Faruk Koca, a intrat pe teren în finalul meciului dintre echipele Ankaragucu şi Rizespor şi l-a lovit în figură pe arbitrul meciului, Halil Umut Meler. Sursa foto: Profimedia Images

Faruk Koca, preşedintele clubului Ankaragucu, a fost suspendat pe viaţă din fotbal după ce a agresat un arbitru, a anunţat Consiliul disciplinar al Federaţiei turce de fotbal (TFF), citat de AFP, potrivit Agerpres. 

Totodată, clubul Ankaragucu va fi obligat să dispute cinci meciuri cu porţile închise pe teren propriu şi să plătească o amendă de 60.000 de euro.

Toate meciurile din Super Liga turcă au fost suspendate până pe 19 decembrie în urma incidentului produs luni seară, care a suscitat o vie emoţie în Turcia şi a fost condamnat de preşedintele FIFA, în timp ce Faruk Koca a fost plasat începând de marţi în arest provizoriu.

Koca a intrat pe teren la finalul meciului dintre Ankaragucu şi Rizespor (1-1), contând pentru etapa a 15-a a sezonului, şi l-a lovi în faţă pe arbitrul meciului, Halil Umut Meler.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Gazdele reuşiseră deschiderea scorului prin Olimpiu Moruţan, în minutul 14, dar Rizespor a egalat la ultima fază a meciului, prin argentinianul Adolfo Gaich (90+7). Ambele echipe au încheiat meciul în inferioritate numerică.

După ce a fost lovit de Faruk Koca, arbitrul s-a prăbuşit pe gazon şi s-a ghemuit pentru a se apăra, dar a primit mai multe lovituri la faţă în busculada creată, aplicate de cel puţin doi bărbaţi, după toate probabilităţile suporteri ai echipei locale.

Halil Umut Meler, cu ochiul stâng tumefiat, a fost evacuat cu ajutorul poliţiei şi a fost transportat la un spital din Ankara. El a fost externat în cursul zilei de miercuri şi a anunţat că va depune plângere împotriva lui Faruk Koca.

Conform presei turce, Koca şi-a prezentat demisia din Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator) al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Faruk Koca a fost ales de două ori deputat din partea AKP, în 2002 şi 2007, iar numele său circula printre potenţialii candidaţi ai partidului prezidenţial pentru primăria capitalei Ankara la alegerile locale prevăzute la finele lunii martie 2024.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri