Pele va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir vertical din lume. Are 14 etaje, o grădină tropicală și un muzeu de mașini clasice

Data actualizării: Data publicării:
omagiu dupa moartea lui pele
Trei zile de doliu național în Brazilia după decesul lui Pele. Sicriul va fi depus timp de 24 de ore pe stadionul din Santos. FOTO: Profimedia Images

Legendarul Pele va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir vertical din lume. Are 14 etaje, 14.000 de cripte și include chiar o grădină tropicală dotată cu o cascadă. 

În plus, cimitirul dispune de un crematoriu, o cafenea pe acoperiș și, poate cel mai neobișnuit lucru, un muzeu de mașini clasice.

Construit în 1983, cimitirul este o atracție turistică și se află la aproximativ un kilometru distanță de stadionul echipei Santos, unde Pele a scris istorie.

În 2 ianuarie, trupul celebrului fotbalist va fi dus pe stadion, unde sicriul va fi depus timp de 24 de ore pentru ca suporterii să-i aducă un ultim omagiu. 

O zi mai târziu, cortegiul funerar va trece prin fața casei mamei lui Pele, care are 100 de ani. La înmormântare va participa doar familia.

În Brazilia au fost decretate trei zile de doliu național după decesul legendarului fotbalist Pele.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri