Ronnie O'Sullivan amenință că se retrage din snooker dacă nu e lăsat să joace în China, unde sunt „premii mari”

Data actualizării: Data publicării:
Ronnie O'Sullivan la masa de snooker
Ronnie O'Sullivan este de 7 ori campion mondial la snooker. Foto: Profimedia Images

Englezul Ronnie O'Sullivan, de şapte ori campion mondial de snooker, a ameninţat că se retrage din sport dacă este împiedicat să participe la turneele din China, care nu figurează în calendarul circuitului mondial World Snooker Tour (WST), informează Reuters, preluată de Agerpres. O'Sullivan a spus că preferă să joace mai mult în China, deoarece turneele de snooker din această țară au un public mai numeros dar și premii mai mari în bani.

O'Sullivan, câştigător a 39 de mari turnee, este considerat drept unul dintre cei mai mari jucători de snooker din toate timpurile, dar a intrat adesea în conflict cu WST de-a lungul carierei lui.

El s-a retras de la câteva turnee în acest an, inclusiv de la Mastersul European şi de la British Open, iar în această lună nu va participa la evenimentul Champions of Champions de la Bolton.

Campionul englez de 47 ani riscă sancţiuni din partea World Snooker Tour dacă ratează turneele circuitului pentru a participa la cele din China.

„Acum nu am nicio opţiune. Dacă nu pot merge şi să fac ce vreau să fac, adică să joc mult în China, atunci nu voi mai juca din nou. Suntem acum la un soi de răscruce. Nu este suficient pentru mine aici în Regatul Unit pentru a justifica efortul pe care îl fac. Când plec în China, eu joc în arene mari, cu mulţimi mari şi premii mari. Îmi place asta. Dacă se ajunge la punctul în care nu pot să fac asta sau nu am voie să fac asta, atunci probabil că nu voi mai juca. Probabil că voi juca Bila 8 chineză (biliard) pentru că încă vreau să joc snooker. Încă vreau un tac în mână”, a spus O'Sullivan pentru BBC.

Jucătorul englez a adăugat că nu se simte apreciat în circuitul de snooker: „Niciunul dintre jucătorii de top nu simte asta, după părerea mea. Mi-ar plăcea să pot continua să joc următorii cinci, şase, şapte, opt ani. Dar dacă sunt forţat să ajung într-o situaţie în care asta nu este posibil, atunci nu voi accepta ceea ce alţi 130 de jucători o fac, adică să joace turneu după turneu”.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri