Shawn Barber, fost campion mondial la săritura cu prăjina, a murit la doar 29 de ani

Data publicării:
18. International Jumper Meeting Cottbus
Shawn Barber în 2020. Sursa foto: Profimedia Images

Canadianul Shawn Barber, fost campion mondial la săritura cu prăjina, a murit la vârsta de 29 de ani.

Agentul său, Paul Doyle, a declarat pentru Reuters că Barber a decedat acasă, în Texas, din cauza unor complicaţii medicale, scrie News.ro

Barber a cucerit aurul la Campionatele Mondiale din 2015 de la Beijing, a câştigat Jocurile Panamericane din acelaşi an şi a terminat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

Cea mai bună săritură a sa, de 6,00 metri, a fost reuşită în ianuarie 2016 şi rămâne un record al Canadei.

"Mai mult decât un atlet incredibil, Shawn a fost o persoană cu o inimă atât de bună, care i-a pus întotdeauna pe ceilalţi înaintea sa", a declarat Doyle joi. "Este tragic să pierdem o persoană atât de bună la o vârstă atât de tânără".

"Gândurile şi rugăciunile noastre merg către familia şi prietenii lui Shawn Barber, săritorul cu prăjina canadian - campion mondial în 2015, olimpic la Rio 2016 şi deţinător al recordului canadian", a postat Athletics Canada pe X.

Săritorul cu prăjina polonez Piotr Lisek, care a câştigat argintul la Campionatele Mondiale de la Londra din 2017, a notat: "Unul dintre cei mai buni săritori cu prăjina din lume, Shawn Barber, a decedat astăzi. Am avut ocazia de a-l găzdui pe pământ polonez de multe ori, iar el şi-a arătat inima de multe ori cu o veselie incredibilă".

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri