Simone Biles revine spectaculos în competiții după doi ani de pauză. Gimnasta a electrizat publicul la US Classic

Data actualizării: Data publicării:
simone biles pe podium la us classic
Simone Biles a câștigat US Classic și s-a calificat la campionatele naționale ale SUA. Sursa foto: Profimedia Images

Simone Biles, americanca în vârstă de 26 de ani, a electrizat publicul din Chicago cu o prezentare uluitoare cu care a câștigat US Classic. Cea mai titrată gimnastă a Americii este la primul ei eveniment de la Jocurile Olimpice de la Tokyo încoace, sportiva revenind după doi ani de pauză, informează BBC.

Biles a anunțat în 2021 că își ia o pauză pentru a se preocupa de sănătatea mintală.

Acum, excepționala gimnastă spune:

„Toți cei care aplaudau, care au făcut postere cu mine, care mi-au scandat numele, mi-au făcut inima să se topească, pentru că încă mai cred în mine. Înseamnă foarte mult, pentru că după tot ce s-a întâmplat la Tokyo, am lucrat mult la mine. Încă fac terapie săptămânal și a fost atât de interesant să vin aici și să am încrederea pe care o aveam înainte.

Simone Biles a avut parte de o primire minunată la Now Arena din Hoffman Estates, Illinois, și a câștigat US Classic cu un scor general de 59.100 de puncte.

"Totul s-a așezat la locul lui. Mă simt foarte bine cu unde sunt acum mental și fizic", a spus Biles și a continuat:

"Încă cred că mai sunt lucruri la care să lucrez în rutina mea, dar, pentru prima competiție, aș spune că a mers destul de bine. Sunt foarte șocată și surprinsă. Sunt foarte fericită"

Ea a început cu paralele denivelate, unde scorul ei de 14.000 de puncte a fost al treilea cel mai bun în general, înainte de a revendica cel mai mare scor al exercițiului la bârnă cu 14.800.

Biles a atras urale atât în timpul și după fiecare exercițiu de la sol, toate fiind recompensate cu un scor maxim de 14.900 de puncte.

Leanne Wong, în vârstă de 19 ani, a terminat pe locul al doilea cu 54.100 de puncte, iar Joscelyn Roberson, în vârstă de 17 ani, a încheiat competiția pe locul trei, cu 54.050 puncte.

A fost prima competiție a lui Simone Biles de când s-a retras din cinci dintre cele șase finale la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021.

Mai târziu, ea a explicat că suferea de „twisties” - un blocaj mental care face ca gimnastele să își poată pierde simțul spațiului și să aibă senzația că rămân fără aer.

Biles încă nu a indicat dacă are în vedere să participe la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ea s-a calificat la campionatele naționale ale SUA, care încep pe 24 august, și speră să concureze pentru un titlu mondial la Anvers în octombrie.

„Întotdeauna am știut că [mă voi întoarce] de îndată ce totul a început să se întâmple la Tokyo”, a spus ea. „De data asta o fac pentru mine. Am muncit mult la mine și cred un pic mai mult în mine."

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri