Sportivii din Rusia și Belarus - interziși la Campionatele Europene de gimnastică

Data actualizării: Data publicării:
Russia Artistic Gymnastics Championship Women
European Gymnastics (Uniunea Europeană de Gimnastică) a votat împotriva reintergării în competiţii a sportivilor ruşi şi belaruşi. În imagine, o gimnastă din Federația Rusă în timpul unui exercițiu la bârnă, imagine de arhivă, cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Sportivii din Federația Rusă și Belarus nu vor putea participa la Campionatele Europene de Gimnastică. Competiția e programată în primăvara anului 2024, informează news.ro.

European Gymnastics (Uniunea Europeană de Gimnastică) a votat împotriva reintegrării în competiţii a sportivilor ruşi şi belaruşi, în cadrul Adunării sale generale de vineri, de la Sofia.

Această decizie este contrară opţiunii favorizate de Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG), care prevede revenirea celor două naţiuni de la 1 ianuarie 2024, sub anumite condiţii (un drapel neutru şi niciun sprijin pentru războiul din Ucraina).

Principala consecinţă este că la Campionatele Europene de la Rimini (Italia, 24-28 aprilie masculin şi 2-5 mai feminin) urmau să fie atribuite ultimele două cote olimpice pe baza clasamentului de la individual compus.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri