Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului de la Hobart

Data actualizării: Data publicării:
monica niculescu crop getty
Foto: Guliver / GettyImages

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, locul 40 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 6-4, pe japoneza Risa Ozaki, locul 100 WTA, venită din calificări, în sferturile de finală ale turneului Hobart International, cu premii de 250.000 de dolari.

monica niculescu crop getty
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 12:20 - Monica Niculescu a avut emoţii în setul secund, când a condus cu 4-0, 30-15, pe serviciul adversarei. Ozaki a revenit şi a avut 40-0 la 4-4, dar nu a putut concretiza acest avantaj. Setul al doilea a fost câştigat tot de sportiva mai bine clasată, cu acelaşi scor, 6-4, după două ore şi cinci miute.

Aflată la a opta prezenţă la Hobart, Niculescu va evolua în premieră în penultimul act al competiţiei, vineri, cu jucătoarea ucraineană Lesia Ţurenko, locul 61 WTA. Cele două sportive s-au mai întâlnit o dată, în 2011, în calificări la Indian Wells, cand românca a câştigat în două seturi, 6-2, 6-3.

Calificarea în semifinale este recompensată în Tasmania cu 11.300 de dolari şi cu 110 puncte WTA

Aflată la a opta prezenţă la Hobart, Niculescu va evolua în premieră în penultimul act al competiţiei, vineri de la ora 10:00, cu jucătoarea ucraineană Lesia Tsurenko, locul 61 WTA. Cele două sportive s-au mai întâlnit o dată, în 2011, în calificări la Indian Wells, cand românca a câştigat în două seturi, 6-2, 6-3.

Tot la Hobart, Raluca Olaru și Olga Savciuk s-au calificat fără joc în semifinalele probei de dublu, după ce gemenele ucrainene Liudmila şi Nadia Kicenok s-au retras din competiţie.


 

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

Aceasta va fi prima întâlnire dintre românca de pe locul 40 WTA şi nipona de 22 de ani (100 WTA), care se află pentru prima oară la turneul australian, acolo unde Niculescu încearcă să îşi depăşească cea mai bună performanţă, sferturile de finală din 2014.

Pentru a atinge această fază a competiţiei, Monica a dispus de Jelena Jankovic şi Kirsten Flipkens, în timp ce Ozaki a avut nevoie de trei tururi preliminare pentru a intra pe tabloul principal, acolo unde le-a învins pe Kurumi Nara şi Lucie Safarova.

Asiatica nu a câştigat niciun turneu WTA în carieră, singurele competiţii cu care se poate lăuda fiind 6 ITF-uri. 288.221 de dolari a câştigat în întreaga carieră Ozaki. La turneele de Grand Slam, aceasta nu a atins până în prezent tabloul principal.

Turneele WTA din această săptămână, de la Sydney (Premier) și Hobart (International) pot fi urmărite ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport.

55 de turnee WTA sunt transmise de Digi Sport, anual, în următorii cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri