Naomi Osaka se retrage de la Roma înainte de meciul cu Kiki Bertens. Olandeza poate ajunge pe locul 2 WTA

Data publicării:
naomi osaka
Foto: Agerpres

Liderul WTA, japoneza Naomi Osaka, s-a retras din sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma. Adversara ei, olandeza Kiki Bertens, locul 4 WTA, accede în semifinale, fără să joace.

Japoneza Naomi Osaka a invocat o accidentare la mâna dreaptă și este a opta jucătoare de pe tabloul principal care se retrage din turneu din cauza unei accidentări.

În aceste condiţii, Kiki Bertens va evolua în semifinale cu învingătoarea din meciul Marketa Vondrousova din Cehia, locul 44 WTA, care a eliminat-o în turul al doilea pe Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 3, şi britanica Johanna Konta, locul 42 WTA.

Dacă va ajunge în finală, Kiki Bertens va urca pe locul 2 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

În ceea ce o privește pe Simona Halep, ea ar putea ajunge chiar pe locul 4 WTA înaintea turneului de la Roland Garros, pe care l-a câştigat anul trecut, dacă sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 7 WTA, va câştiga competiţia de la Foro Italico. În sferturi, Karolina Pliskova, cap de serie numărul 4, va da piept cu Victoria Azarenka (Belarus), locul 51 WTA.

Învingătoarea din acest meci va evolua în penultimul act cu câştigătoarea dintre Maria Sakkari din Grecia, locul 39 WTA, şi jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, locul 63 WTA, venită din calificări.

Turneu cu multe jucătoare accidentate

Turneul de la Roma pare să fie un turneu cu ghinion pentru multe jucătoare, care rând pe rând se retrag din cauza accidentărilor. Mihaela Buzărnescu, de pildă, a ajuns până în optimi după ce două meciuri la rând adversarele ei s-au retras: marți, Jelena Ostapenko, joi Julia Goerges.

Petra Kvitova, nr. 5 WTA, a abandonat, joi seara, în meciul din optimi pe care îl juca împotriva jucătoarei Maria Sakkari din Grecia, nr. 39 WTA, în urma unei accidentări. 

Petra Kvitova și Kiki Bertens sunt singurele jucătoare care anul acesta au reușit să câștige două titluri WTA.

Garbine Muguruza a abandonat, de asemenea, joi, în partida cu Viktoria Azarenka, la fel și franțuzoaica Alize Cornet în partida cu Suarez Navarro. Miercuri, Serena Williams s-a retras chiar înainte de a disputa partida cu sora sa, Venus. Marți, Caroline Wozniacki fusese cea care s-a retras din motive medicale.

Însăși Simona Halep a avut o problemă medicală la coapsă, joi, în timpul meciului cu Vondrousova Marketova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri