Mihaela Buzărnescu, eliminată de Naomi Osaka la Roma

Data actualizării: Data publicării:
mihaela buzarnescu
Foto: Guliver/Getty Images

Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, a fost eliminată, joi, de japoneza Naomi Osaka, locul 1 mondial, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma. 

Osaka s-a impus, scor 6-3, 6-3, după o oră şi 13 minute.

Şi Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, joi, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-3, de jucătoarea cehă Marketa Vondrousova, locul 44 WTA, în turul al doilea al turneului de categorie Premier 5 de la Roma. 

După ce și Horia Tecău și partenerul lui Jean Julien Rojer au fost eliminați din primul tur la dublu, România nu mai are reprezentanți la competiția din capitala italiană.


Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, s-a calificat, joi, în optimile de finală ale turneului dcategorie Premier 5 de la Roma. Românca a beneficiat de retragerea germanei Julia Goerges, locul 18 WTA, la scorul de 6-4, 3-6, 4-4, după două ore şi 35 de minute de joc. La fel i s-a întâmplat și în precedentul meci, din turul 1 al Italian Open 2019, când letona Jelena Ostapenko, locul 27 WTA, a abandonat la finalul setului secund, iar românca s-a calificat în turul al doilea al competiției.

În partida cu Ostapenko, Mihaela Buzărnescu câştigase primul set cu scorul de 6-2 şi conducea cu 5-4 şi 15-0 în setul doi, moment în care Ostapenko a abandonat. În primul set, Ostapenko a avut nevoie de intervenţia medicului, care i-a luat tensiunea.

În partida de joi cu Julia Goerges - care trebuia să se joace miercuri, dar s-a amânat din cauza ploii -  Mihaela Buzărnescu a jucat bine în primul set, pe care l-a câştigat cu 6-4, după ce a reuşit două break-uri, la 1-1 şi la 3-3, al doilea fiind un rebreak. Germana şi-a ridicat nivelul evoluţiei, a condus cu 4-0 în setul al doilea, pe care l-a închis cu 6-3 în cele din urmă, relatează News.ro. Julia Goerges a continuat evoluţia bună şi a avut 2-0 şi 3-1 în decisiv, după un break în game-ul de început. Buzărnescu a reuşit să egaleze la 3, dar şi-a pierdut imediat serviciul, după ce a condus cu 40-15. În game-ul următor, la scorul de 4-3, 0-30 pentru Goerges, germana a cerut un time-out medical pentru o accidentare la coapsa dreaptă, meciul reluându-se după aproxiamtiv 15 minute. Julia Goerges a mai jucat două puncte, pierdute amândouă, apoi a abandonat.

Mihaela Buzărnescu este, astfel, la al doilea meci consecutiv în care beneficiază de retragerea rivalei. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri