Simona Halep pierde finala de la Cincinnati. C. T. Popescu: „Doare până la os”

Data actualizării: Data publicării:
simona halep suparata - getty

Simona Halep a fost învinsă cu un scor categoric în finala turneului de la Cincinnati. Rivala sa, Garbine Muguruza, a câștigat în două seturi, scor 6-1, 6-0. Jucătoarea din Românie pierde din nou șansa de a deveni nr. 1 mondial în tenisul feminin.

halep
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep a ratat, pentru a treia oară în carieră, şansa de a deveni lider WTA, după unul dintre cele mai slabe meciuri ale carierei. A fost învinsă în finala de la Cincinnati, de Garbine Muguruza, scor 1-6, 0-6.

Aflată la o victorie distanţă de primul loc WTA, Simona Halep a fost de nerecunoscut în finala de la Cincinnati, cu Garbine Muguruza. A doua jucătoare a lumii a pierdut primele 3 game-uri şi nici intervenţia lui Darren Cahill nu a ajutat-o să-şi revină, relatează digisport.ro.

Doar 27 de minute a durat primul set, în care Simona a bifat singurul său game câștigat duminică seară. Seria proastă a continuat şi în actul al doilea, în care Muguruza a început tot cu 3 game-uri câştigate la rând.

A urmat cel mai lung game al finalei, disputat de-a lungul a 12 minute, în care Halep a irosit două mingi de break. Seara de coşmar s-a încheiat în 56 de minute pentru jucătoarea din România, care a pierdut titlul la Cincinnati cu unul dintre cele mai slabe meciuri ale carierei, 1-6, 0-6 în faţa ibericei de pe locul 6 WTA.

Pentru Halep a fost a treia înfrângere din patru meciuri cu Muguruza.

Citiți și: 

Reacția lui Ilie Năstase după finala pierdută de Simona Halep

C.T. Popescu, după meciul Simonei: „Eu acum vin la un priveghi”

L'Equipe: Am ajuns la concluzia că Halep nu vrea să fie numărul 1 mondial

ACTUALIZARE 22.07. Simona Halep a pierdut finala de la Cincinnati. Muguruza a învins-o în două seturi, cu scorul 6-1, 6-0. În studioul Digi Sport, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat: „Doare până la os o asemenea înfrângere”.

Halep rămâne locul 2 WTA, la doar cinci puncte în spatele Karolinei Pliskova. Românca a acumulat 6.385 de puncte, față de cele 6.390 ale sportivei din Cehia.

ACTUALIZARE 21.50. Muguruza conduce cu 3-0 în setul al doilea.

ACTUALIZARE 21.33 Muguruza câștigă primul set, scor 6-1.

ACTUALIZARE 21.21. Muguruza conduce cu 3-0 în primul set.

ACTUALIZARE 21.10. A început meciul Halep-Muguruza.


Iberica de 23 de ani a învins-o pe principala favorită şi actualul număr 1 mondial, Karolina Pliskova, şi şi-a depăşit performanţa de anul trecut, când s-a oprit în semifinalele de la Cincinnati. Opt victorii şi două înfrângeri are Muguruza în acest an, pe hard, relatează digisport.ro.

Sâmbătă seara, Simona Halep s-a calificat în finală după ce a învins-o pe Sloane Stephens în două seturi, scor 6-2, 6-1.

Va fi cu siguranţă un meci foarte greu, însă nu am nimic de pierdut, ea este favorită, din punctul meu de vedere, câştigând Wimbledon şi având încrederea sus, dar şi eu mă simt destul de stăpână pe mine şi sper doar să fie un meci frumos”, a spus Simona Halep înainte de finala din această seară.

A trecut foarte mult timp de când nu am mai jucat cu Halep, dar evoluează foarte bine. Este puternică, a jucat multe meciuri şi am văzut-o puţin în aceste zile. Va fi dificil, este o adversară puternică", a spus, pe de altă parte, Garbine Muguruza.

Jucătoarea din Spania conduce cu 2-1 la capitolul meciuri directe. A câştigat în 2014, la Wuhan, cu 2-6, 6-2, 6-3, şi în 2015, la Galaţi, în Fed Cup, cu 6-4, 6-3, în timp ce Simona Halep s-a impus în ultimul meci direct, în 2015, la Stuttgart, scor 3-6, 6-1, 6-3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri