Video Surse Digi24: Zelenski a aterizat, joi, la Suceava. Imagini cu coloana oficială a președintelui ucrainean

Data actualizării: Data publicării:
Ukrainian President Volodymyr Zelensky meet with President of Finland Alexander Stubb in Kyiv
Foto: Volodimir Zelenski / Sursa foto: Profimedia Images

O coloană oficială uriașă a tăiat azi noapte județul Suceava. Surse Digi24 au confirmat că era a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24: „Vorbim despre unul dintre cei mai bine păziți lideri ai lumii. De ce? Pentru că este ținta numărul 1 a celui mai criminal lider din lumea, adică a lui Putin. A declarat Putin în mai multe rânduri că își dorește ca Zelenski să dispară indiferent de forma în care se întâmplă acest lucru. Știm că a fost o sumedenie de atentate la viața lui Zelenski, tocmai de aceea siguranța lui este una extrem de importantă.

În imagini vedem zborul din Vilnius către Suceava, este un zbor pe care l-a făcut Zelenski la bordul unei aeronave după Summitul Inițiativei Celor Trei Mări, unde s-a întâlnit cu președintele Iohannis. Pe traseul acesta a plecat din Statele Baltice și a venit către România. Foarte interesant acest detaliu pentru că până acum Zelenski obișnuia să facă traseul către țara sa din Polonia. Vedem o schimbare de perspectivă în ceea ce privește importanța strategică regională a României. Mai exact, România este un furnizor de securitate și poate garanta integritatea celui mai vânat lider de pe pământ în aceste momente. Oficialii ucraineni au ales să facă această rută la Suceava pentru a garanta securitatea președintelui lor. După ce a aterizat la Suceava, liderul ucrainean a plecat la bordul unei mașini bine blindată, cu suportul serviciilor române. Vorbim de toate palierele de securitate națională, de la Poliție Locală până la Servicii de Informații s-au ocupat de securitatea lui Zelenski din Suceava până la ieșirea din România”. 

Zelenski a participat joi la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, la Vilnius, în Letonia, unde s-a întâlnit inclusiv cu președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului scria pe platforma X că România a reiterat cu această ocazie „sprijinul ferm pentru Ucraina, pe toate dimensiunile relevante”.

„Discuție de fond cu președintele Zelenski în Vilnius, în marja summitului Iniţiativei celor Trei Mări. Am reiterat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina, pe toate dimensiunile relevante, precum și hotărârea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră durabilă și securitatea energetică”, a scris Iohannis pe X (fostă Twitter), după întâlnirea cu Zelenski.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri