Un bărbat din Buzău a fost reţinut după ce a abandonat 5 cățeluși pe o stradă, în ger

Data publicării:
caine
Un bărbat de 47 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Foto: Shutterstock

Un bărbat de 47 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor după ce ar fi abandonat cinci pui de câine cu vârsta de 3-4 zile pe o stradă, în condiţii de temperaturi negative care le-ar fi putut pune viaţa în pericol.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, sesizarea a fost făcută de către o persoană care a luat puii la domiciliul său, pentru a apela ulterior la un medic veterinar cu scopul de a le administra îngrijirile de urgenţă astfel încât să le salveze viaţa.

"La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi cu privire la faptul că 5 pui de câine au fost lăsaţi de o persoană pe o stradă din municipiul Buzău. În baza sesizării, verificările au fost preluate de către poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor, care au stabilit că persoana ce ar fi abandonat puii este un buzoian de 47 de ani. Din investigaţii a reieşit că puii aveau vârsta de aproximativ 3-4 zile şi, alături de alţi 5 pui, aparţineau unei femele canine, ce trăieşte în curtea imobilului în care domiciliază bărbatul...", informează IPJ Buzău.

Persoana în cauză a fost reţinută de poliţişti şi sub îndrumarea procurorilor este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

"Având în vedere că puii aveau vârste fragede, depindeau în totalitate de mamă şi condiţiile meteorologice erau caracterizate de temperaturi negative, poliţiştii au demarat cercetări, sub coordonarea Parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Totodată, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, faţă de bărbatul care i-ar fi abandonat. Căţeii au fost reuniţi cu mama şi cu ceilalţi pui, fiind plasaţi cu toţii în adăpost, pentru a beneficia de îngrijire corespunzătoare", a transmis IPJ Buzău.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri