Un bărbat din Vaslui s-a împuşcat în cap cu un asomator

Data publicării:
ambulanta
Foto: Shutterstock

Un bărbat din judeţul Vaslui a încercat să se sinucidă, sâmbătă după-amiază, folosind un asomator cu care s-a împuşcat în cap. El este grav rănit şi a fost transportat la spital.

Incidentul s-a produs sâmbătă, în localitatea vasluiană Puşcaşi, porivit News.ro.

Potrivit oficialilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, o ambulanţă cu medic a intervenit pentru un bărbat în vârstă de 60 de ani, împuşcat în cap cu un asomator. Primele date arată că bărbatul a încercat să se sinucidă.

„Victima a predată la Spitalul Judeţean Vaslui cu plagă penetrantă craniană. Este conştient dar cu deficit motor hemicorp stâng”, precizează sursa citată.

Acesta este al doilea astfel de incident produs în ultimele două zile. Vineri, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Poiana Teiului, judeţul Neamţ, a folosit un dispozitiv de asomare animale cu capse, cu care s-a împuşcat în cap.

Acest tip de dispozitive intră în categoria de arme neletale cu destinaţia utilitară de asomare, putând fi procurate, în România, de orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani.
Autorităţile atrag atenţia cu privire la manevrarea acestui dispozitiv, subliniind că el poate fi folosit în condiţiile legii, doar împotriva animalelor şi doar în scopul pentru care este destinat, în astfel de condiţii încât să nu cauzeze vătămări corporale persoanelor.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri