Un preot din București declară război TikTok-ului în post: Degeaba mănânci fasole dacă ațâți patimile și poftele

Data actualizării: Data publicării:
preotul vasile ioana
Un preot din București declară război TikTok-ului în post: Degeaba mănânci fasole dacă ațâți patimile și poftele. FOTO: Facebook Vasile Ioana

Fără rețele sociale, e sfatul unui cunoscut preot din București pentru cei care țin post. Într-un clip postat pe Facebook, preotul Vasile Ioana le spune credincioșilor că degeaba mănâncă fasole dacă se uită pe TikTok la tentații pământești. 

Vasile Ioana – preot: "Care a fost ideea pentru care sfinții părinți au orânduit postul, mâncarea dulce să nu ațâțe poftele și patimile. Păi acum stai și mănânci fasole și stai pe TikTok trei ore și patimile tale sunt ațâțate.. nu ții post! Fără post de tehnologie, nu e postul complet. de aceea de mâine nu mai folosim toată ziua bună ziua telefonul. Telefonul este o pierdere duhovnicească mai ales în post."

Abținere de la mâncare, de la gânduri negative și de la rețelele de socializare le propune credincioșilor preotul Vasile Ioana.

Oamenii cred, însă, că ar fi păcat să nu socializeze online, mai ales că și preoții postează pe rețele de socializare.

"Ăsta să fie păcatul meu, nu mi se pare păcat. Mi se pare păcat să-i dai la picioare unui om sau să-i faci rău".

"Am văzut și foarte multe postări de credință si cei care vor să urmeze calea lui Dumnezeu găsesc și acolo inspirație".  

"Chiar și pe TikTok am văzut foarte multe postări ale părinților, slujbe și mai multe".

"O aberație, o prostie".   

Postul Paștelui este considerat cel mai aspru post din an și, spre deosebire de alte posturi, are mai puține zile cu dezlegare la pește. Anul acesta Paștele ortodox este sărbătorit pe 5 mai, iar postul se ține până în noapte de Înviere.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri