Video Un șofer din Suceava a rămas fără permis, după ce o filmare cu el în trafic a ajuns pe rețelele sociale. Ce greșeală a făcut

Data actualizării: Data publicării:
depasire neregulamentara suceava sursa stirisuceava net
Greșeala șoferului a fost surprinsă de o cameră de bord, iar imaginile au ajuns la poliție. Sursa foto: captură video ȘtiriSuceava.net

Un bărbat de 62 de ani din Suceava a rămas fără permis de conducere, după ce o filmare cu el în trafic a ajuns pe rețelele sociale. Este vorba despre o depășire riscantă pe drumul E85, surprinsă de camera de bord a unui alt șofer. După ce ȘtiriSuceava.net a publicat imaginile, polițiștii s-au autosesizat, l-au găsit pe bărbat și l-au sancționat. 

Imaginile au fost filmate pe 21 iulie 2023, în jurul prânzului, pe drumul E85, în zona localității Pătrăuți, județul Suceava. Un șofer care circula din contrasens a surprins pe camera de bord depășirea neregulamentară, care se putea transforma într-o tragedie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În imagini se observă cum șoferul unei autodube depășește mașina din fața lui, deși din contrasens veneau autoturisme. Ca să evite impactul, șoferii de pe contrasens trag dreapta de volan. La câteva ore distanță, filmarea a fost publicată pe rețelele sociale de jurnaliștii de la ȘtiriSuceava.net. Polițiștii au văzut imaginile și s-au autosesizat, iar marți au transmis că bărbatul care se afla la volanul autodubei a fost identificat.

"Pentru ca a pus în pericol siguranța rutieră a celorlalți participanți la trafic și a efectuat o depășire fără a se asigura suficient, determinând alți șoferi sa facă manevre riscante de evitare a unui impact direct, un bărbat de 62 de ani din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 870 de lei, dar și cu pedeapsa complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 60 de zile. Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic sa respecte legislația rutieră. Mulțumim, totodată, reprezentanților mass-media și tuturor cetățenilor care aduc în atenția noastră astfel de derapaje comportamentale pentru a putea aplica prevederile legale și a spori astfel gradul de siguranță rutieră", se arată în comunicatul transmis de IPJ Suceava.

Numai în acest an, în Suceava, peste 20 de șoferi care au încălcat legislația rutieră au fost identificați și sancționați, în baza informațiilor apărute în mass-media sau pe rețelele sociale, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri