Vasile Bănescu, despre cazul profesoarei din București înjunghiate de un elev: „Progresismul poate conduce la crimă”

Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.
Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat după incidentul petrecut miercuri într-o școală din Capitală, unde un elev a înjunghiat o profesoară. Într-o postare pe contul personal de Facebook, Bănescu vorbește despre consecințele nefaste ale progresismului”.  

Profesoara a fost atacată de un elev „căruia nu i-a venit să creadă că aceasta are tupeul să dea clasei un test neanunțat, neprofețit de nimeni”, a scris Bănescu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Când totuși s-a dezmeticit din neîncrederea inițial paralizantă, elevul a luat simultan cuțitul și promptă atitudine. Lucrurile ajunseseră mult prea departe și deveniseră intolerabile pentru cineva cu atâtea drepturi și nicio responsabilitate”, a completat purtătorul de cuvânt al BOR.  

Apoi, Vasile Bănescu spune că „progresismul ideologic care nu are nicio legătură cu progresul real în vreun domeniu, progresismul anticreștin care aruncă în aer valorile fondatoare ale paradigmei educației fertile intelectual și moral, progresism care mângâie pe creștet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, permisivitatea totală și care promovează intens dizolvarea autorității de orice tip, progresism atât de larg și adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea «Învățământului» recent, poate conduce inclusiv la crimă. Nu și la pedeapsă”. „Ulterior, crima sau tentativa ei eșuată va fi totdeauna scuzate de nuanțele nesfârșite ale unui context mereu favorabil agresorului”, adaugă Bănescu, care întreabă: „Imperativul amoral al progresismului?”.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române concluzionează: „Să fim toleranți, să fim incluzivi! Cu tot și cu toate, oricât de toxic s-ar dovedi acest lucru pentru organismul societății, pentru fiecare în parte. Nu contează. Planetei să-i fie bine!”.

Adolescentul de 16 ani care și-a înjunghiat profesoara în clasă a fost reținut de polițiști

Citește și: Ministrul Educaţiei, după ce o profesoară a fost înjunghiată la oră, în București: "Este un semnal de alarmă"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri