VIDEO. Un medic din Braşov a fost reţinut pentru luare de mită. Acesta ar fi cerut 10.000 de lei pentru o operație

Data publicării:
medic retinut
Un medic din Braşov a fost reţinut pentru luare de mită. Foto: Captură video

Un medic din Braşov a fost reţinut de poliţişti. Doctorul a fost prins în flagrant, marţi, în timp ce ar fi luat bani de la rudele unui pacient pentru a efectua o operaţie la un spital de stat.

Doctorul, care este cardiolog la Spitalul Clinic Județean de Urgență, a fost prins în flagrant în timp ce lua 8.000 de lei şpagă. Asta, dupa ce iniţial acesta mai primise suma de 2.000 de lei de la o rudă a pacientei. Banii ar fi trebuit să ajungă la personalul medical care lua parte la intervenție.

Claudiu Sandu - procuror Parchetul Tribunalului Braşov: Au fost întocmite actele procedurale, iar procurorul de caz a apreciat că, dată fiind situația, nu neapărat dată fiind situația pandemică din țară, dar eforturile pe care le depun alți medici, suma de bani foarte mare, respectiva persoană prezintă pericol public, astfel încat a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să formuleze o propunere judecătorul pentru arestarea preventivă a respectivei persoane.

Cardiologul ar fi primit inițial cei 2.000 de lei după ce femeia a fost operată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. După câteva zile de la intervenție, medicul ar fi obținut 8.000 de lei din partea rudelor femeii chiar în cabinetul său, într-o clinică privată din oraș. La scurt timp, medicul a fost prins de polițiști.

Urmează ca bărbatul să fie audiat și să afle dacă va ajunge în arest preventiv.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri