Lazăr: Modificările la legile justiției forţează bunul simţ

Data actualizării: Data publicării:
170223_BILANT_DNA_augustin lazar_2016_65_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Atac dur din partea procurorului general al României la adresa amendamentelor aduse la legile justiţiei în Comisia specială condusă de Florin Iordache. Augustin Lazăr spune că modificările propuse atacă bunul simţ juridic.

Oricine forţează modificarea ordinii de drept prin care noi am intrat în UE forţează bunul simţ şi bunul simţ juridic”, a spus Augustin Lazăr.

Că a venit cineva de undeva, pe motiv că este de la o asociație de magistrați, sunt sigur că e o manipulare grosolană și mi se pare că așa ceva nu trebuie să existe.

Cu toții avem nevoie de o justiție în care să avem încredere, de legi ale justiției care să exprime un standard european și o ordine de drept la nivelul valorilor europene”, a adăugat el.

„În raportul MCV se cere ca sistemul de numire a procurorilor de rang înalt să fie robust, să fie similar numirii președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru ca justiția să rămână independentă. Altfel, facem experimente care nu-și găsesc nicio explicație”, a mai spus procurorul general.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri