Alegeri parlamentare 2016. Unde votează liderii politici

Data actualizării: Data publicării:
stampila vot buletin roaep

Deoarece la alagerile parlamentare de astăzi votanții nu își pot exprima opțiunea decât în județul de reședință, liderii politici au plecat în localitățile de domiciliu pentru a vota. Șeful statului va vota în Capitală. premierul Dacian Cioloș va vota la Zalău, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, în Turnu Măgurele și președinta PSD, Alina Gorghiu, își exprimă opțiunea în Timișoara. 

stampila vot buletin roaep

Unul dintre cele mai bine păzite locuri unde se votează astăzi este Liceul Jean Monnet din Capitală. Acolo va merge să-şi exercite acest drept constituţional preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul Dacian Cioloş, votează la Zalău. Prim-ministrul este aşteptat să sosească, în jurul orei 09.00, la secţia 32 din localitate. Prim-ministrul a chemat românii la vot și a atras atenția că votul de astăzi va decide cum va arăta România în următorii patru ani. 

Președinta PNL, Alina Gorghiu, își va exprima opțiunea în Timișoara, la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”. Lidera PNL candidează pentru un mandat de senator în Timiș.

Alegătorii cu drept de vot din Timiș își pot exprima dreptul electoral la una dintre cele 595 de secții din județ, care vor fi deschise până la ora 21. În total, 628.000 de persoane sunt așteptate la urne. 

De asemenea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va vota la Şcoala Generală Mircea cel Bătrân din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman.

Fostul premier, Victor Ponta, va vota la Târgu Jiu, pe o listă suplimentară. El este așteptat la ora 10.00 la secție de votare. Ex-premierul candidează pentru un al patrulea mandat la Camera Deputaților. 

Dacă în ziua votului nu sunteţi în localitatea de domiciliu, puteţi vota în orice altă localitate, în orice altă secţie de vot cu condiţia să fiţi pe raza judeţului în care locuiţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri