Alertă de securitate la Paris, lângă Luvru

Data actualizării: Data publicării:
luvru - lp
Foto: Digi24

În timp ce francezii mergeau la vot, în centrul Parisului, forţele de securitate erau în alertă. Poliţia a evacuat esplanada de la Luvru, acolo unde diseară, după închiderea urnelor, este aşteptat favoritul acestor alegeri prezidenţiale - Emmanuel Macron. În cele din urmă s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Oficial, francezii nu au dat detalii, dar presa spune că totul ar fi pornit de la un acumulator suspect care făcea partea din echipamentele jurnaliştilor prezenţi acolo.

luvru - lp
Foto: Digi24

Puţin după 14:00, ora României, dispozitivul de securitate de la Luvru a intrat în alertă. În jurul palatului-muzeu erau mulţi turişti, pentru că este zi de vizitare, iar pe esplanadă se lucra intens la scena pe care trebuie să urce după anunţarea rezultatelor Emmanuel Macron. Iniţial, stafful de campanie al acestuia ceruse alt loc, pe Champs de Mars, de cealaltă parte a Senei, dar primăria a refuzat. Ofiţerii de securitate le-au cerut inclusiv jurnaliştilor să se îndepărteze.

A fost găsit un colet suspect şi se fac verificări. Sunt luate toate măsurile de securitate pentru că aici va sosi Emmanuel Macron se va întâlni cu presa şi susținătorii săi şi de aceea este foarte important ca esplanada să fie un loc sigur”, relata Raluca Lunculescu, reporter Digi24.

Operaţiunea de evacuare nu a fost deloc simplă, pentru că pe lângă zecile de jurnalişti şi echipamentul acestora, forţele de securitate trebuiau să ţină cont şi de sutele de turişti. Le-au cerut să părăsească muzeul, fără prea multe explicaţii.

Mulţi turişti au aflat abia afară că era vorba de o alertă de securitate.

Franţa este în stare de urgenţă din cauza atacurilor teroriste din ultimii doi ani, iar pe străzi şi la principalele obiective turistice din marile oraşe sunt plasate preventiv dispozitive importante de securitate, gata să intervină în caz de nevoie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri